Dansk herredouble taber i semifinale i Dubai

Mathias Boe og Carsten Mogensen kæmpede mod overmagten for en finaleplads ved badmintonspillernes sæsonfinale.
Mathias Boe og Carsten Mogensen tabte til en sydkoreansk konstellation i semifinalerne ved World Superseries Finals i Dubai.
Mathias Boe og Carsten Mogensen tabte til en sydkoreansk konstellation i semifinalerne ved World Superseries Finals i Dubai. Foto: www.colourbox.com/free

De to danske badmintonspillere Mathias Boe og Carsten Mogensen røg ud i semifinalen ved World Superseries Finals i Dubai, sæsonafslutningen for de bedste badmintonspillere i verden.

Danskerne tabte i to sæt til Lee Yong Dae og Yoo Yeon Seong fra Sydkorea - 15-21 og 16-21

Mens Mathias Boe og Carsten Mogensen havde vundet det indledende gruppespil i gruppe B, nøjedes sydkoreanerne med andenpladsen, men det havde øjensynligt handlet om at spare kræfter til semifinalen.

Boe og Mogensen spillede i glimt noget af duoens bedste badminton i 2014, men de to danskere lavede også for mange fejl sammenlignet med koreanerne, og dét gjorde forskellen. Samtidig var de to danskere ved flere lejligheder utilfredse med servedommeren.

I første sæt trak koreanerne fra ved stillingen 11-11. I andet sæt var de to danskere bagud gennem det meste af kampen, men kom dog kortvarigt i front med 11-10. Kort efter tabte de koncentrationen og sydkoreanerne tog fire point i træk.

De to herredoubler mødte også hinanden i VM-semifinalen i Ballerup i sommer, og da vandt sydkoreanerne i to sæt. Faktisk har de danske VM-bronzevindere endnu aldrig vundet et sæt med de to sydkoreanere.

I herresingle mødes Jan Ø. Jørgensen og Hans-Kristian Vittinghus i semifinalen senere lørdag om, hvem der skal have finalepladsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.