Dansk guldmedalje efter gyserfinale i bordtennis

Den danske bordtennisspiller leverede et fantastisk comeback og slog sin spanske finalemodstander ved para-OL.
Det er anden gang, Peter Rosenmeier står øverst på sejrsskamlen ved de paralympiske lege. Også i 2008 blev det til en guldmedalje.
Det er anden gang, Peter Rosenmeier står øverst på sejrsskamlen ved de paralympiske lege. Også i 2008 blev det til en guldmedalje. Foto: Sergio Moraes/Reuters

Den danske bordtennisspiller Peter Rosenmeier sørgede for en dansk guldmedalje ved de paralympiske lege i Rio sent søndag aften dansk tid.

I en tæt kamp måtte hans spanske modstander, Alvaro Valera Munoz Vargas, til sidst erkende, at Peter Rosenmeier var bedst i de afgørende dueller.

Danskeren vandt med cifrene 5-11, 12-10, 6-11, 11-9 og 11-6.

Det var ellers Valera, der kom bedst fra start i kampen, hvor Rosenmeiers spil var præget af mange fejl.

Men efter at have afgivet første sæt fik danskeren bedre styr på sit spil, og han trak det længste strå i andet sæt.

Rosenmeier kom skidt fra start i tredje sæt, hvor spanieren var flyvende og hurtigt bragte sig foran med 7-2. En føring, som danskeren ikke kunne indhente.

Bagud i sæt var danskeren presset til at hæve niveauet, og det lykkedes i fjerde sæt, som han brugte tre sætbolde på at sikre sig.

Dermed måtte de hårdt kæmpende duellanter ud i et femte og afgørende sæt, og her var det Peter Rosenmeier, der viste størst sejrsvilje i starten. Danskeren bragte sig hurtigt foran, men Valera indhentede føringen til stillingen 6-5.

Heldigvis formåede Rosenmeier at holde hovedet koldt i den tætte kamp og sikrede sig guldmedaljen på sin første matchbold.

Peter Rosenmeier var ikke overraskende glad efter sejren over Valera, der ligger nummer et på verdensranglisten.

- Det var jo en vild kamp. Det er de helt små detaljer, der bliver afgørende. Jeg må virkelig kæmpe for det, og flere gange undervejs tror jeg, at slaget er tabt. Så kommer jeg i femte sæt og kan mærke, at han bliver rystet og begynder at lave fejl, siger han.

Medaljen er den første til den danske delegation ved disse paralympiske lege.

Peter Rosenmeier har nu to dages pause, inden han sammen med makkeren Michal Spicker Jensen tager fat på holdturneringen.

Også sprinteren Daniel Wagner var i aktion i finalen på 200 meter, hvor han satte personlig rekord med tiden 25,20 sekunder.

Det rakte til en femteplads, mens briten Richard Whitehead tog guld i tiden 23,39 sekunder.

Daniel Wagner stiller også op på 100 meter og i længdespring ved de paralympiske lege.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.