Dansk Folkeparti vil gå kritisk til voldtægtsforslag

Der er behov for at klarlægge gråzonerne i voldtægtslovgivningen, siger Dansk Folkepartis retsordfører.
Eksperter advarer om, at S-R-SF's forslag om en stramning af voldtægtslovgivningen vil betyde, at det er den anklagede, der skal bevise sin uskyld.
Eksperter advarer om, at S-R-SF's forslag om en stramning af voldtægtslovgivningen vil betyde, at det er den anklagede, der skal bevise sin uskyld. Foto: Colourbox/Free

Voldtægt er noget af det mest krænkende, man kan blive udsat for. Derfor vil Dansk Folkeparti gerne se nærmere på rød bloks forslag om at ændre lovgivningen, så seksuelle handlinger uden samtykke kan straffes.

Alligevel er der behov for at gå meget kritisk til forslaget, siger partiets retsordfører, Peter Kofod Poulsen. Eksperter advarer om, at forslaget vil komme til at betyde, at det er den anklagede, der skal bevise sin uskyld.

- Jeg er ked af, hvis vi skal lade voldtægtsmænd gå fri. Men jeg er også ked af, at vi skal putte mænd i fængsel, som ikke har begået en voldtægt, siger DF-ordføreren.

- Vi er meget optaget af at få klarlagt de gråzoner, der er i voldtægtslovgivningen, fordi der har været nogle uheldige sager det seneste år. Vi ser positivt på forslaget fra rød blok, men det er afgørende, at vi lytter til kritikerne, siger han.

I en meget omtalt sag fra Herfølge har Østre Landsret i sidste uge idømt tre unge mænd fængselsstraffe på mellem seks og otte måneder.

De bliver straffet for voldtægt af en dengang 15-årig pige. Voldtægten blev begået på en græsplæne ved et forsamlingshus i Herfølge tilbage i 2014.

I april frifandt en enig domsmandsret ved Retten i Roskilde ellers de tre teenagere. De tiltalte har insisteret på, at pigen medvirkede frivilligt, mens pigen har forklaret, at hun var så påvirket af alkohol og mangel på insulin, at hun ikke var i stand til at sige fra.

Og netop den sag kaster lys over, at voldtægtsområdet er yderst kompliceret, siger Peter Kofod Poulsen.

- Det vidner om, at der også blandt trænede dommere er en meget stor forskel på, hvor man lægger snittet i den her type sager. Der er en meget stor gråzone, og det er det, vi skal tage med videre, siger han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.