Dansk fjerduo tæsker forgæves løs på kinesiske tvillinger

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl var overmatchet mod kinesisk tvillingpar under OL.
Christinna Pedersen (tv) og Kamilla Rytter Juhl havde det svært mod kineserne Luo Yu and Luo Ying, som vandt den indbyrdes kamp ved OL i Rio.
Christinna Pedersen (tv) og Kamilla Rytter Juhl havde det svært mod kineserne Luo Yu and Luo Ying, som vandt den indbyrdes kamp ved OL i Rio. Foto: Kin Cheung/AP

Den danske damedouble med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl tabte deres første gruppekamp i badmintonturneringen ved OL i Rio.

Danskerne blev slået i to sæt af det kinesiske tvillingpar Luo Yu og Luo Ying med cifrene 11-21 og 18-21.

- Modstanden var præcis lige så svær, som vi havde forventet. Jeg tror, det er et af verdens bedste par under de her forhold med langsomme bolde og en hal, hvor der pludselig ingen vind var inde på vores bane.

- Det er sådan, at forholdene er, og det er vi opmærksomme på. Det betyder, at spillet ikke kan blive helt så aggressivt, som vi gerne vil have. Vi kan godt lide det hurtige spil, og det fik vi ikke, siger Christinna Pedersen.

Danskerne kom skidt fra start og tabte første sæt klart med 11-21. Kineserne var gode til at forsvare sig og virkede bedst i de lange dueller.

- Vi kom til at være lidt for aggressive i første sæt, og så blev de mere og mere trygge i deres defensiv. Vi fik ikke rigtig lukket op for dem og står egentlig bare og tæsker lidt løs, siger Kamilla Rytter Juhl.

Mere jævnbyrdigt var andet sæt, hvor kineserne og danskerne fulgtes ad hele sættet igennem, inden kineserne trak fra og afgjorde kampen.

Blandt andet kom kineserne 16-15, da Kamilla Rytter Juhl trådte frem i banen og blev overlistet, mens Christinna kun nåede at få råbt "nej".

- Selv om vi var foran, så havde vi hele tiden følelsen af, at vi var på pumperne. Vi havde ikke følelsen af, at det bare gled for os. Vi fik aldrig ro, og det blev udslagsgivende, da det var helt tæt, mener Christinna Pedersen.

I den næste gruppekamp skal danskerne møde en amerikansk duo, og kravet er en sejr.

- Vi glæder os helt vildt til, at vi skal spille igen og få rystet det her nederlag af os. Vi skal ind med fuld fart mod dem.

- Der er mange, der siger, at de er fra USA, så de kan overhovedet ikke spille badminton. Men de spiller faktisk ganske udmærket, så vi skal ud og fyre den maksimalt af, lyder det fra Kamilla Rytter Juhl.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.