Dansk filmstjerne: Vores hus røg på tvangsauktion

Lige da Nikolaj Coster-Waldau var begyndt i skole røg familiens hus på tvangsauktion. Det sker nok ikke i dag, hvor han ifølge amerikansk medie får 3,3 millioner kroner for et afsnit af "Game of Thrones".
Nikolaj Coster-Waldau er noteret for medvirken i 44 afsnit siden "Game og Thrones" havde premiere i 2011.
Nikolaj Coster-Waldau er noteret for medvirken i 44 afsnit siden "Game og Thrones" havde premiere i 2011. Foto: Scanpix/arkiv

Det har ikke altid været lige nemt for Nikolaj Coster-Waldau - hverken i filmbranchen eller i det virkelige liv.

Han tilbringer i øjeblikket godt halvdelen af sin tid i udlandet og nyder fortsat succes i sin rolle som Jaime Lannister i sjette sæson af otte planlagte i succes-serien "Game of Thrones".

I dag bor Nikolaj Coster-Waldau trygt med sine to børn og hustruen Nukâka i Lyngby nord for København. Men da han var en lille purk oplevede han den tort, at familiens hjem blev solgt på tvangsauktion.

Det fortæller Nikolaj Coster-Waldau i det seneste nummer af magasinet Euroman.

Hvad fanden er det for nogle forældre

Da forældrene blev skilt, mens Nikolaj Coster-Waldau gik i første klasse, flyttede han med sin mor og sine to ældre søstre til Sydsjælland. Familien havde ikke særlig mange penge, og da huset gik på tvangsauktion, vidste Nikolaj det ikke, før en af klassekammeraterne fortalte ham det. Nikolaj troede bare familien skulle flytte.

- Jeg har altid syntes, at det var spændende at prøve noget nyt, så jeg var positiv og flyttede glad med. Men en dag sagde en af mine klassekammerater pludselig: 'Min far har læst i Statstidende, at jeres hus er på tvangsauktion.' Siden har jeg tænkt over, hvad fanden det er for nogle forældre, der gør den slags. Tænk at sidde og holde øje med, hvem der er på røven og bagefter fortælle sønnen det, siger skuespilleren i Euroman.


Nikolaj Coster-Waldau bor med sine to børn og hustruen Nukâka i Lyngby nord for København. Foto: Scanpix/arkiv

3,3 mio. kr. pr. afsnit

I dag har Nikolaj Coster-Waldau alle muligheder for ikke at være økonomisk på spanden. For nyligt skrev mediet Hollywood Reporter, at HBO, som står bag "Game of Thrones", vil forgylde sine skuespillere, heriblandt Nikolaj Coster-Waldau, med godt 3,3 millioner kroner per afsnit.

Nikolaj Coster-Waldau er en af seriens faste skuespillere og er ifølge film-databasen Imdb.com noteret for medvirken i 44 afsnit siden "Game of Thrones" havde premiere i 2011.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.