Dansk Erhverv kræver økonomisk vækst

Danmark skal have økonomisk vækst efter fem års nulvækst, kræver Dansk Erhvervs chef Jens Klarskov
Dansk Erhvervs adm. direktør, Jens Klarskov, vil sætte gang i økonomisk vækst efter fem års økonomisk nulvækst i Danmark.
Dansk Erhvervs adm. direktør, Jens Klarskov, vil sætte gang i økonomisk vækst efter fem års økonomisk nulvækst i Danmark. Foto: Simon Læssøe/Scanpix

Dansk økonomi har haft nulvækst de seneste fem år. Derfor er det vigtigste at sætte gang i væksten, gerne med en 2025-plan. Det mener Dansk Erhvervs administrerende direktør Jens Klarskov.

- Dansk Erhverv håber, at regeringens 2025-plan bliver gennemført. Naturligvis med de ændringer, der følger af et forhandlingsforløb. Men i udgangspunktet er det en god plan, siger Jens Klarskov.

Tirsdag advarer Dansk Industris (DI) administrerende direktør, Karsten Dybvad, i Berlingske mod, at Liberal Alliance står fast på, at topskatten skal sænkes. Det kan spænde ben for forhandlingerne om regeringens 2025-plan, mener DI.

Men i Dansk Erhverv vil man ikke blande sig direkte i de blå partiers krav til 2025-planen.

- Vi ser det ikke som organisationens opgav at give politikerne råd om, hvordan de forhandler. Det har jeg tillid til, at de for eksempel godt kan i de blå partier, siger Jens Klarskov fra Dansk Erverv.

Dansk Erhverv lægger i regeringens 2025-plan mest vægt på skat, investering, hjælp til virksomheders egenkapital samt et halvt års senere pensionsalder, påpeger Jens Klarskov.

- Der har været nulvækst. Vi har stået stille i fem år, hvis vi måler BNP per indbygger. Den politiske diskussion tager udgangspunkt i en fordelingsdebat. Det er meget vigtigere at se på, hvordan vi fremskaffer flere mider, og skaber velstand siger Jens Klarskov.

- Vi har jo sort bælte i politisk fordelingspolitik. Men vi er ikke så skrappe til at skabe vækst, siger han.

Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, er ikke berørt af DI's bekymringer.

- Det er ikke noget, der gør et større indtryk på mig. Vi er jo ikke engang kommet ind i forhandlingerne endnu, siger Anders Samuelsen

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.