Dansk dopingrapport lader vente på sig

Anti Doping Danmark oplyser, at en længe ventet dopingrapport fortsat befinder sig i sin afsluttende fase.
Især den del af undersøgelsen, der handler Tinkoff-Saxos nuværende manager, Bjarne Riis, er interessant, efter at de tidligere ryttere Tyler Hamilton og Jörg Jaksche i detaljer har fortalt om doping på danskerens hold.
Især den del af undersøgelsen, der handler Tinkoff-Saxos nuværende manager, Bjarne Riis, er interessant, efter at de tidligere ryttere Tyler Hamilton og Jörg Jaksche i detaljer har fortalt om doping på danskerens hold. Foto: Colourbox/free

Mens der mandag udkom en stor rapport om doping i international cykling, så lader en undersøgelse om doping i dansk cykelsport endnu vente på sig.

Den konstituerede direktør i Anti Doping Danmark, Christina Friis Johansen, kan endnu ikke sige, hvornår undersøgelsen er klar til offentliggørelse.

- Nej, jeg kan ikke sige noget om det. Den er fortsat i sin afsluttende fase, siger Christina Friis Johansen, der heller ikke vil svare på, om undersøgelsen kommer i løbet af foråret.

- Det tør jeg ikke sige endnu.

Det er mere end et år siden, at Michael Rasmussen og Bjarne Riis blev interviewet af Anti Doping Danmark.

Især den del af undersøgelsen, der handler Tinkoff-Saxos nuværende manager, Bjarne Riis, er interessant, efter at de tidligere ryttere Tyler Hamilton og Jörg Jaksche i detaljer har fortalt om doping på danskerens hold.

Riis har aldrig offentligt forholdt sig til anklagerne fra de to tidligere ansatte.

Riis er blot nævnt et enkelt sted i mandagens rapport fra CIRC under den internationale cykelunion, UCI. Det lille afsnit handler om doping på det tyske Telekom-hold i 1996 i Bjarne Riis' aktive karriere.

I 2007 indrømmede Riis doping i sin aktive karriere, men afviste samtidig, at der foregik doping på Team CSC, som han var ejer af.

Anti Doping Danmarks konstituerede direktør, Christina Friis Johansen, er blevet interviewet til CIRC-rapporten, men ønsker ikke at fortælle, hvad hun har sagt.

CIRC-rapporten forholder sig til dopingmønstre inden for cykelsporten samt en række konkrete beskyldninger mod UCI's topledelse.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.