Dansk cykeltalent får ny kontrakt efter kræftsygdom

Mathias Møller Nielsen er blevet helbredt for lymfekræft og har skrevet kontrakt med Team Trefor for 2016.
Mathias Møller Nielsen fortsætter hos Team Trefor.
Mathias Møller Nielsen fortsætter hos Team Trefor. Foto: BONNERUP CLAUS/free

Cykelrytteren Mathias Møller Nielsen fortsætter på det danske Continental-hold, Team Trefor, efter at han er blevet helbredt for lymfekræft.

21-årige Møller Nielsen måtte for et år siden sætte karrieren på standby, da han fik konstateret den frygtede sygdom, men efter et behandlingsforløb er han nu erklæret rask.

- Det er en enorm lettelse, og det er også gået stærkere end, jeg har forventet. Jeg er ikke 100 procent endnu, men det håber jeg at være næste år. Det var ulideligt at være ude på grund af noget, man ikke selv kunne gøre for, siger han i en pressemeddelelse.

I sidste uge var han med til at vinde EM-bronze med det danske banelandshold i 4000 meter forfølgelsesløb, og fra den kommende sæson er han klar til at genoptage karrieren på landevejene.

- Det bliver godt at se Mathias på cyklen igen. I løbet af året har han hele tiden været en del af holdet. Vi har støttet ham og vidst, at han igen ville få niveauet til at være med, når han blev rask, siger Team Trefors manager, Jacob Nielsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.