Dansk cykelhold udsat for tyveri: Må trække sig fra løb

Tyve har brudt ind og stjålet alt udstyr fra Cult Energy, der må trække sig fra det igangværende Haut Var.
Cykelrytteren Magnus Cort skiftede til Orica-GreenEDGE efter nytår. Hans tidligere hold har netop meddelt, at man er nødt til at trække sig fra det franske løb Haur Var efter indbrud i en af holdets lastbiler.
Cykelrytteren Magnus Cort skiftede til Orica-GreenEDGE efter nytår. Hans tidligere hold har netop meddelt, at man er nødt til at trække sig fra det franske løb Haur Var efter indbrud i en af holdets lastbiler. Foto: KHAN TARIQ MIKKEL/Polfoto

Det danske cykelhold Cult Energy Pro Cycling må trække sig fra det igangværende franske løb Haut Var af en noget særpræget årsag.

Natten mellem lørdag og søndag har tyve brudt ind i holdets lastbil og stjålet alt holdets udstyr, skriver holdet i en pressemeddelelse.

- Det er nedslående. Vi havde en bil parkeret foran bagsiden af lastbilen, og på en eller anden måde har tyvene flyttet bilen og efterfølgende brudt låsen op til lastbilen. De har stjålet alt. Cykler, hjul og alt vores udstyr, siger sportsdirektør Michael Skelde.

Tyveriet kan også få sportslige konsekvenser for det næste planlagte løb.

- Lige nu venter vi på, at politiet kommer og kan begynde efterforskningen. Vi kører ikke i dag (søndag, red), og jeg tror, det er tvivlsomt, om vi bliver klar til næste uges Het Nieuwsblad. Jeg håber på et mirakel, siger Skelde.

Cult Energy kører på det såkaldte Pro Continental-niveau, der svarer til cykelsportens 2. division.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.