Dansk cirkus går konkurs efter 40 år i manegen

Økonomien kan ikke hænge sammen længere.
Det er slut for det gamle hæderkronede cirkus.
Det er slut for det gamle hæderkronede cirkus. Foto: SCANPIX arkiv

De havde annonceret et stort 40 års jubilæumsshow med landspremiere Skærtorsdag i Odense. 

Men nu kan Jydske Vestkysten fortælle, at den gamle danske Cirkus Dannebrog er gået konkurs.

Cirkusset har i årevis haft røde tal på bundlinjen. Seneste regnskab viste ifølge Jydske Vestkysten et underskud på 1,4 millioner kroner.

- Jeg vil ønske, at vi kunne køre videre. Men lige nu er vi bare så chokeret, siger artistchef og bestyrelsesmedlem Isabella Enoch Sosman til jv.dk.

Selskabet har været i betalingsstandsning, men kreditorerne - med Skat som den største - troede ikke på rekonstruktionen.

Krisen kradser i øjeblikket i den danske cirkus-verden. Tidligere i år meldte Cirkus Benneweis, at man efter 128 år på landevejen holder en pause i 2016. Flere økonomisk hårde år satte ganske enkelt en stopper for en ny sæson.

Et ægte familiecirkus
  • Cirkus Dannebrog har en lang historie. Den går helt tilbage til 1876, da den 29-årige musiker Theodor Enoch giftede sig med Wilhelmine Schultz og derefter medvirkede i Cirkus Skandinavia, som blev drevet af hendes forældre.
  • Efter Theodor Enochs død i 1909 fortsatte hans kone, Wilhelmine, cirkusset. Da hun døde i 1922, overtog hendes to sønner cirkusset, men solgte det til deres yngste søster og hendes mand otte år senere. Navnet blev ændret til Cirkus Reinsch. Cirkus Reinsch overlevede kun en sæson.
  • Drømmen om et Virkus Dannebrog døde dog ikke, men det skulle tage fyrre år,, før Cirkus Dannebrog igen kom til live.
  • I 1977 - efter at Haddy Enoch og hans kone Solveig i mange år havde fejret deres verdensomspændende succes som cykelkunstnere under navnet 'De to Haddies' - købte de et cirkustelt, og endelig åbnede Cirkus Dannebrog igen.

Kilde: Cirkus Dannebrog

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.