Dansk butikskæde sat til salg for en milliard

Ifølge flere medier skal de 50 butikker i Danmark sælges for omkring en milliard kroner.
De to stiftere af Lagkagehuset, Steen Skallebæk og Ole Kristoffersen, blev mangemillionærer på salget i 2008. De to ejer fortsat omkring ti procent af aktierne i selskabet. Arkiv.
De to stiftere af Lagkagehuset, Steen Skallebæk og Ole Kristoffersen, blev mangemillionærer på salget i 2008. De to ejer fortsat omkring ti procent af aktierne i selskabet. Arkiv. Foto: Niels Hougaard/Polfoto

Bagerkæden Lagkagehuset med 50 butikker i Danmark er sat til salg for omkring en milliard kroner.

Det erfarer både Børsen og Berlingske Business fra kilder tæt på salgsprocessen.

Det er den norske kapitalfond FSN Capital, der siden 2008 har ejet Lagkagehuset. Da de norske pengemænd overtog, var der kun tre butikker i Danmark.

Ifølge de to erhvervsmedier har FSN Capital valgt investeringsbanken FIH Partners til at finde en køber til den samlede bagerbiks. Det ønsker ingen af parterne dog at kommentere.

Lagkagehuset er fortsat i gang med at udvide antallet af butikker, og ifølge topchef Jesper Friis er planen at ekspandere med yderligere 20-30 bagerier - primært i provinsen - over de kommende år.

Den kommende ejer af Lagkagehuset får dog sandsynligvis til opgave at løfte kæden ud over landets grænser.

Allerede nu er den nuværende ledelse på udkig efter placeringer i London.

- Vi ser et rigtigt stort marked derovre, og det kan blive lige så stort som i Danmark, siger topchef Jesper Friis til Børsen.

Omsætningen i Lagkagehuset er på få år mere end fordoblet. I 2011 havde kæden en omsætningen på omkring 250 millioner kroner, mens den sidste år rundede 550 millioner kroner med en driftsindtjening på 40 millioner kroner.

Ud over Lagkagehuset ejer FSN Capital også motionskæden Fitness World med over 400.000 medlemmer i Danmark.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.