Dansk børnehjem i Afrika raseret: To piger voldtaget

Et børnehjem i Nigeria, som danskeren Anja Ringgren Lovén står bag, blev natten til lørdag angrebet.

Natten til lørdag blev et børnehjem i Nigeria, der drives af organisationen "Din Nødhjælp" med danske Anja Ringgren Lovén i spidsen, udsat for et væbnet røveri.

15 mænd trængte ind på børnehjemmet og sjal alt af værdier samtidig med, at de voldtog to af børnehjemmets ældre piger. Det skriver Anja Ringgren Lovén på Facebook:

Kære allesammen. Der er sket noget meget alvorligt. Jeg er så rystet, Klokken 2 i nat blev DINNødhjælps børnehjem i Nigeria udsat for det værste røveri og overfald. 15 bevæbnede røvere overfaldt alle børnene og alle vores ansatte, indleder Anja Ringgren Lovén sit indlæg.

Hun fortæller, at røverne holdt geværer for børnenes hoveder, mens Anja Ringgren Lovéns kæreste, David Emmanuel Umem og de øvrige ansatte blev tvunget til at ligge med hovedet begravet i jorden ude foran børnehjemmet. Imens raserede røverne børnehjemmet, og tog alt af værdi.

- Møbler, tv, de iPdas, som i har doneret, pengene i vores pengeskab, telefoner, hele vores kontor er rippet. Simpelthen alt er væk, skriver Anja Ringgren Lovén.

Selvom alle børn og ansatte er uskadte, fortæller hun, at to af de ældste piger på børnehjemmet blev voldtaget af røverne. Hun og kæresten er rystede, skriver hun.

- Det her er så seriøst, at jeg ikke ved, hvad jeg skal skrive, fortsætter hun.

Hun fortæller, at hun rejser til børnehjemmet om fire dage med sin lille søn. Hendes tanker går nu på, at hun derfor nemt kunne have været tilstede under overfaldet. Det kunne have endt i en kidnapning, da hvide mennesker "er en stor gevinst", skriver hun på Facebook. Nu begynder det hårde genopbygnings-arbejde.

- Alt, hvad vi har bygget op, skal vi til at starte helt forfra med. Jeg er helt knust. Jeg troede, det var en joke, da David ringede og startede med at sige "15 armed robbers" (15 bevæbnede røvere, red.), men det er Nigeria, og det er et farligt område, hvor vi bor, men røverne må have vist, hvad vi havde på børnehjemmet. Det her var et meget gennemtænkt og planlagt røveri, slutter hun.

Anja Ringgren Lovén blev kendt, da hun sidste år medvirkede i DR-dokumentarserien "Helvedes Helte". Her kunne seerne følge Anja Ringgren Lovéns kamp for at redde såkaldte ”heksebørn”, der bliver udstødt og tortureret af familier, fordi de mistænkes for at være hekse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.