Dansk biograf får luksus-liggestole

Europas første biografkompleks kun med VIP-sæder åbner inden længe i Herlev ved København.
En helt ny biografsal med stole, der kan lægges helt ned, kommer snart til Danmark. Dette billede har ikke noget med den biograf at gøre.
En helt ny biografsal med stole, der kan lægges helt ned, kommer snart til Danmark. Dette billede har ikke noget med den biograf at gøre. Foto: Scanpix/arkiv

Hvis du er typen, der bare elsker at gøre dig mageligt til rette, når du ser film foran tv’et derhjemme, kan du nu snart se frem til at gøre det samme i biografen.

Når Big Bio i Herlev den 30. oktober åbner et spritnyt biografkompleks, bliver det blandt andet med en sal, hvor alle stole bliver lidt anderledes end de fleste andre i landets biografer.

Her kan biografgængerne nemlig selv indstille sæderne - helt ned til liggende position. Det oplyser Big Bio Herlev i en pressemeddelelse.

Sæderne kommer desuden som læderindbundne og med fodstøtte. Det skal give den bedst mulige biografoplevelse, siger Henrik Obel, der ejer Big Bio i Herlev med sin hustru, Louise Obel.

- Vi besluttede os for, at Big Bio skulle have installeret luksussæder på alle pladser, i stedet for almindelige biografstole, da vi gerne vil sikre vores gæster den største komfort, uanset hvilken sal de skal se en film i. Det er Europas første biografkompleks kun med VIP sæder, siger han til Ekstrabladet.

Ingen højere priser

De nye luksusstole kan lægges ned til cirka 80 procent af hvad en normal stol kan. Benene kan komme helt op i vandret position, og så kan det måske være tillokkende at lukke øjnene, hvis filmen på lærredet træder vande. Biografchefen frygter dog ikke, at gæsterne falder i søvn.

- Hvis filmene er gode og spændende. Og det er det man kommer efter, så falder man jo ikke i søvn. Men det er helt ærligt ikke noget, der har været med i vores overvejelser. Hvis folk har lyst til at tage sig en lur, så er de velkomne. Det kan man jo også gøre i en almindelig biografstol, siger han til Ekstra Bladet.

Henrik Obel forsikrer samtidig, at billetpriserne på trods af den nye luksus bliver på samme niveau som i andre biografer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.