Dansk band gik fri: Lyn kvæster 51 på rockfestival

Den kæmpestore tyske musikfestival Rock am Ring har aflyst en række koncerter på grund af kraftigt uvejr.
Volbeats frontfigur, Michael Poulsen, da Volbeat fredag aften var på scenen ved Rock Am Ring i det sydvestlige Tyskland.
Volbeats frontfigur, Michael Poulsen, da Volbeat fredag aften var på scenen ved Rock Am Ring i det sydvestlige Tyskland. Foto: Scanpix

Antallet af mennesker, der er blevet kvæstet ved et lynnedslag på festivalområdet ved den store tyske rockfestival Rock am Ring, er lørdag steget fra 42 til 51, oplyser tysk politi til nyhedsbureauet dpa.

Ud af de 51 betegnes 15 personer som hårdt kvæstede, mens det ifølge myndighederne er lykkedes at genoplive to.

Det kraftige uvejr i Rheinland-Pfalz betød samtidig, at alle optrædener blev afbrudt i halvanden time, og derudover blev en række af festivalens planlagte koncerter helt aflyst.

Danske Volbeat nåede at spille deres koncert og takker ganske kort på de https://www.instagram.com/p/BGNnY-2LnDZ/?taken-by=volbeat" target="_blank">sociale medier deres fans: "Thank you Rock Am Ring!"


Volbeat på scenen ved Rock Am Ring fredag. Foto: Scanpix

Rygter om total aflsyning

Omkring 90.000 personer gæster den tre dage lange musikfestival på flyvepladsen i Mendig vest for Koblenz i det sydvestlige Tyskland.

En talskvinde for arrangørerne afviser forlydender om, at man helt overvejer at aflyse resten af festivalen, fordi det ustabile vejr i området ser ud til at fortsætte.

Sidste år blev festivalen også ramt af lyn og torden. Her blev 33 personer ramt af lyn.

Der går rygter om, at resten af festivalen bliver aflyst. Foto: Scanpix

Voldsomt uvejr

Også i Köln og i Gmünd i Baden-Württemberg kæmper mennesker mod uvejret. Flere ejendomme er blevet evakueret på grund af sammenstyrtningsfare, og beboerne er indkvarteret hos familie og venner. Ifølge myndighederne er ingen kommet til skade.

I sidste weekend blev en fodboldbane i Tyskland også ramt af lynet. Her blev 35 personer kvæstet. De fleste var børn.

Samme dag slog et lyn også ned i Paris, hvor en række børn var inviteret til fødselsdag i en park i den nordvestlige del af hovedstaden. 11 blev kvæstet, heraf otte børn.

150.000 deltagere

Blandt hovednavnene på Rock am Ring-festivalen i år finder man navne som Black Sabbath, Korn, Red Hot Chili Peppers, Major Lazer og danske Volbeat.

Rock am Ring er en del af en dobbeltfestival. Den bliver holdt på samme tid som Rock im Park ved Nürnberg, og de to festivaler har tilsammen 150.000 deltagere. Begge må ifølge Tysklands meteorologiske institut, DWD, indstille sig på, at uvejret fortsætter.

/ritzau/dpa

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.