Dansedarling fylder 30: Rampelyset er hans følgesvend

I knap to tredjedele af sit nu 30-årige liv har Sonny Fredie-Pedersen underholdt andre.
Sonny Fredie-Pedersen fylder 30 år Det meste af livet har han været i rampelyset.
Sonny Fredie-Pedersen fylder 30 år Det meste af livet har han været i rampelyset. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix

Han var kun 11 år, da han første gang tonede frem på de danske tv-skærme i danse-dokumentaren "Ingen Slinger i Valsen" på DR1, og det er dermed knap 20 år siden, navnet Sonny Fredie-Pedersen for alvor kom på danskernes læber.

Den 6. oktober fylder han 30 år, og når han kigger tilbage, er der især én ting, han klapper sig selv på skulderen over.

- Der er mange momenter i min karriere, som jeg priser højt, men umiddelbart tror jeg helt simpelt, at det er det faktum, at jeg nu igennem 20 år har været aktiv i underholdningsbranchen, jeg er mest stolt af, siger entertaineren, der til daglig driver et danseakademi i Los Angeles.

- Det er der ikke mange på min alder, der kan prale af, og samtidig har jeg så formået at skabe en karriere og forretning i USA. Det er ikke en nem branche, så det er jeg nu engang rigtig stolt af, siger han.

At stå i rampelyset ligger til hans familie, og der har aldrig rigtig været tvivl om, hvilken karrierevej Sonny Fredie-Pedersen ville vælge.

Som barnebarn af danseskolestifteren Fredie Pedersen og søn af danseparret Mickey og Søs Fredie-Pedersen, fik han rytmer og chasseer ind med modermælken, og sammen med søsteren Gigi har han siden vundet flere danske og nordiske mesterskaber i sportsdans.

Familien altid har været omdrejningspunktet for entertaineren.

- Min familie betyder alt. Uden dem ville jeg ikke være der, hvor jeg er i dag.
Den lærdom og ekspertise, jeg har fået med i bagagen fra dem, er uvurderlig, og jeg er meget stolt over at føre familienavnet videre ude i verden, siger han.

Det er ikke kun at danse, Sonny Fredie-Pedersen føler sig kaldt til.

Sammen med søsteren Gigi har han også udgivet musik i duoen "Brother+Sister", og som solist har han blandt andet udgivet albummet "International" i 2012 og medvirket i det danske melodigrandprix. Lige nu er han aktuel med singlen "Cha Cha".

Gennem årene er det også blevet til roller i flere danske opsætninger af musicals for Sonny Fredie-Pedersen, og i USA har han desuden optrådt som danser i det amerikanske Vild med dans og ved det prestigefyldte Oscar-show.

Når 30-års fødselsdagen skal fejres, bliver det dog ikke på dansegulvet på en af Hollywoods hotte natklubber. Privat er Sonny Fredie-Pedersen nemlig ikke til de store fester.

- Jeg kommer nok til at fejre dagen alene i USA uden min familie, men gud, der er så meget at være lykkelig og taknemmelig for, så en dag, hvor man blot kan reflektere og nyde livet i Californien er også helt ok med mig. Jeg har aldrig været den store festabe, så jeg overlever, siger han og tilføjer:

- Måske tager jeg ud og ser noget flot natur - og ja, der var så beviset for at jeg nu er blevet 30, siger han.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.