Danse-stjerne: Robinson er primitiv underholdning

Kira Eggers og Silas Holst er rystet over, at en scene i "Robinson Ekspeditionen", hvor rotter skal slås ihjel. Men det er overlevelse: Sådan er "Robinson", siger TV3.
Silas Holst: Det kan aldrig retfærdiggøres, at dyr skal lide for at underholde mennesker.
Silas Holst: Det kan aldrig retfærdiggøres, at dyr skal lide for at underholde mennesker. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix/arkiv

Efter mandagens afsnit af Robinson Ekspeditionen, hvor deltagerne forsøger at aflive en rotte for rullende kameraer, er flere kendisser røget op i det røde felt og kalder det for dyremishandling.

Blandt andre har ”Vild med dans”-stjernen Silas Holst til ugebladet Her og Nu givet udtryk for sin afsky.

- Det er jo helt forfærdeligt, at man i bund og grund viser dyremishandling på tv og normaliserer det. Det er primitiv underholdning, og det kan aldrig retfærdiggøres, at dyr skal lide for at underholde mennesker, siger Silas Holst.

Han går så langt som at opfordre til boykot af programmet.

Også Kira Eggers, model og dyreelsker, er rystet, skriver ugebladet.

Hun mener ikke, at dyr skal være rekvisitter i underholdning. Og siger, at TV3 skal være glade for, at hun ikke var med i den produktion.

- Jeg vil gerne have en personlig snak med den person, der har fundet på idéen. De må jo ikke være rigtig kloge, siger Kira Eggers.

TV3: Det er overlevelse

Hos TV3 er man uforstående over for kritikken og forklarer, at deltagerne har fået rotten for at få noget at spise, og at deltagerne er blevet instrueret i, at den skal slås bevidstløs før hovedet kappes af med en machete.

I scenen med rotten ser man, hvordan mændene på Hold Nord forsøger at aflive den ved at stikke den med en machete og en slebet træpind, imens den ligger i en kasse.

Det lykkes rotten at slippe ud af kassen, men kort efter bliver den slået i hovedet med en tyk bambuskæp og får hugget hovedet af med macheten - ganske som TV3 oplyser, at deltagerne var instrueret.

- Robinson handler jo om, hvorvidt man kan overleve på en øde ø uden hjælpemidler. Tre levende rotter er da meget mere autentisk end tre døde rotter. Husk på, at Robinson skal prøve i så høj grad som muligt at afspejle, hvordan virkeligheden ville være på en øde ø. Sådan er formatet simpelthen, siger Jesper Kynde redaktør på Robinson Ekspeditionen til ugebladet.


Dyreelskeren Kira Eggers vil gerne have en personlig snak med den, som har fået idéen til rotte-scenen. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix/arkiv

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.