Danse-darling i chok over sygehus: Får opbakning fra fans

Danseren bloggede om sine oplevelser med et presset sygehusvæsen - hans fans har haft lignende oplevelser.
Silas Holst er rystet over de oplevelser, han for nylig har haft med det danske sygehusvæsen.
Silas Holst er rystet over de oplevelser, han for nylig har haft med det danske sygehusvæsen. Foto: SCANPIX arkiv

What? Really? Jeg er i chok!

Den kendte danser reagerede med mistro og stor forundring, da han fredag i sidste uge havde en oplevelse på Aalborg Universitetshospital.

Danseren var kommet til skade med sin ene fod under forestillingen 'Grease', der turnerer rundt i Danmark. Han havde vredet sin fod om. Det gjorde mildt sagt ondt, og han måtte på hospitalet for at få foden undersøgt. Intet var brækket, men danseren fik at vide af lægen, at han ikke måtte støtte på foden.

I samme åndedrag sagde lægen, at sygehuset ikke kunne låne Silas Holst et par krykker. Den populære danser skriver på sin blog, at lægen forklarede de manglende krykker sådan her:

"Det er sparet væk. Vi har oplevet for mange gange, at folk ikke kommer tilbage med dem – så de er sparet væk."

Den udmelding rystede Silas Holst. I blogindlægget skriver han:

"Jeg er i chok… !!!! Troede han jokede langt hen ad vejen, men det gjorde han absolut ikke.
Så vidt jeg ved bor og lever vi da i et velfærdssamfund. Og ved da at jeg selv betaler 60% i SKAT – vel formodentligt blandt andet til sundhedsvæsnet. Men man kan ikke længere låne krykker."

Overfor Ekstra Bladet har Niels Johannesen, der er klinikchef i akutmodtagelsen på Aalborg Universitetshospital, bekræftet, at der er nul krykker at få.

Årsagen er, at stort set ingen leverer dem tilbage igen.

- Det er tre år siden, at Danske Regioner blev enige om, at det skulle spares væk. Så det er der mig bekendt ingen sygehuse, der gør mere, siger han til Ekstra Bladet.

Silas Holst får på sin blog masser af sympati-tilkendegivelser fra danskere, der som ham har været chokeret over deres møde med sygehusvæsenet.

"Har stået i samme situation med min søn som på daværende tidspunkt var 7 år! Man kan købe dem i kiosken på sygehuset, i hvert fald i Hjørring. Først blev jeg chokeret over selv at skulle købe dem, dernæst fik jeg endnu et chok over prisen, og over at børnekrykker koster noget mere end voksen krykker, " skriver Cathrina.

Gitte er også harm:

"Jeg var ude for en arbejdsulykke for 8,5 år siden som gjorde mig handicappet for resten af livet. Jeg er dybt afhængig af hjælpemidler så som krykker. Jeg har måttet erfare, at disse krykker i dag bliver betegnet for en forbrugsgode og derfor er noget man selv skal købe," skriver hun.

Mens Marie skriver:

"Jeg har prøvet noget lignende, sygehuset fejltolkede mine røntgenbilleder og jeg blev sendt hjem med en fod der havde hele 6 brud og et overrevet ledbånd, men fik hverken smertestillende, forbinding, eller krykker."

Silas Holst skriver på Facebook, at han har fået grønt lys fra lægen og onsdag kan være med i 'Grease' igen, når forestillingen rykker til Randers.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.