Danmarks håndboldkvinder får uafgjort i stort EM-drama

Danmark kom i store problemer mod Rumænien og må stille sig tilfreds med uafgjort efter sen udligning.

Kvindelandsholdets medaljedrøm lever ved EM i Ungarn og Kroatien, men danskerne skal nok være tilfredse med at få uafgjort 29-29 med fra kampen mod Rumænien i et mægtigt drama tirsdag aften.

Susan Thorsgaard udlignede to sekunder før tid og reddede dermed æren for et dansk hold, der var i alvorlige problemer undervejs.

Det var et dansk landshold, der ellers burde have haft en klar fordel i sin større bredde, men spillerne formåede ikke at holde hovedet koldt i den hektiske slutfase, hvor de havde overtaget.

- Vi får det ikke så let som Norge, vi kommer til at slide for det, forudså landstræner Jan Pytlick før kampen, og slide kom danskerne sandelig til.

Ikke mindst på grund af svagt forsvarsspil og en elendig start, der gjorde, at det danske hold kom til at hænge efter langt hen i kampen.

Det kneb gevaldigt med at finde den rette balance i defensiven, hvor der kom for meget fokus på skarpskytten Cristina Neagu, hvilket åbnede en ladeport for backen i den modsatte side, Adriana Tacalie, der alene før pausen scorede seks gange.

Da det efterhånden lykkedes at få afspærret den vidtåbne indkørsel, blev der pludselig plads til Neagu, og så var man lige vidt.

Pytlick forsøgte med adskillige forsvarsformationer at få styr på rumænerne, der blev vakt til live af den forrygende start.

Efter 12-16 ved pausen kom danskerne noget bedre ud til anden omgang, og den velspillende Maria Fisker sørgede med nogle flotte fløjscoringer for at holde holdet inde i kampen.

Da Susan Thorsgaard også meldte sig ind på måltavlen, kom Danmark efter 40 minutter for første gang op på siden af rumænerne ved 20-20.

Danmark førte 26-25 med syv minutter igen, men netop som det hele så ud til at hælde danskernes vej, gav de initiativet fra sig, hvilket er en børnesygdom, man troede, dette hold havde lagt bag sig.

Thorsgaard reddede dog holdet fra et nederlag, der kunne være blevet meget dyrt i det samlede regnskab.

Nu venter et nyt drama på torsdag mod et norsk hold, der hellere end gerne vil sætte ærkerivalen af i medaljestriden.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.