Danmarks bedste chef er 30 år og elsker lakrids
Johan Bülow har på syv år skabt en millionforretning - som den hidtil yngste fik han prisen som Årets Leder.
Johan Bülow har gjort lakrids til gourmet - og får nu tildelt prisen Årets Leder.
Johan Bülow har gjort lakrids til gourmet - og får nu tildelt prisen Årets Leder. Foto: DITTE VALENTE/POLFOTO


En 23-årig ung mand mente, at lakrids skulle være en gourmetoplevelse for den søde tand. Derfor rykkede han ind i sin mors køkken i Svaneke på Bornholm sammen med sin kæreste i jagten på den perfekte opskrift på lakrids.

Det er syv år siden. Torsdag blev iværksætteren og lakridsinnovatøren Johan Bülow hædret som Årets Leder 2014 i København.

Det lykkedes i den grad for Bornholms lakridskonge og hans kæreste Sarah at finde opskrifter, der gjorde velsmagende lakrids i forskellige varianter til en millionomsætning i virksomheden Lakrids by Johan Bülow, som iværksætteren selv grundlagde.

I en 3.500 kvadratmeter stor fabrik i Hvidovre producerer Johan Bülow i dag lakrids i lange baner, som sælges fra en webshop, seks selvstændige butikker i Danmark, en nyåbnet butik i Norge samt i eksklusive varehuse i blandt andet London og New York.

Samtidig har Johan Bülow udviklet sig til en bemærkelsesværdigt dygtig og innovativ leder, hedder det i begrundelsen for prisoverrækkelsen, som blev foretaget af Ledernes formand, Svend Askær, på Ledelsens Dag.

Det er 13. gang prisen uddeles, og den 30-årige Johan Bülow er den hidtil yngste, der er blevet hædret som Årets Leder.

Dermed kommer den bornholmske lakridsfabrikant i fornemt selskab med blandt andre Jørgen Vig Knudstorp fra Lego, Christian Clausen fra Nordea og Nils Smedegaard-Andersen fra A.P. Møller-Mærsk, der tidligere har modtaget prisen.

Den første modtager af prisen, da den blev stiftet i 2002, var daværende nationalbankdirektør Bodil Nyboe Andersen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.