Danmark kommer til at sukke efter faglært arbejdskraft

Det bliver en hæmsko for den danske økonomi, hvis der ikke kommer mere faglært arbejdskraft i fremtiden.
For få ufaglærte kan blive en hæmsko for den danske vækst, lyder det samstemmende fra AE, Venstre og Socialdemokratiet.
For få ufaglærte kan blive en hæmsko for den danske vækst, lyder det samstemmende fra AE, Venstre og Socialdemokratiet. Foto: Scanpix

Mangel på faglært arbejdskraft bliver en af de største udfordringer for den danske økonomi i de kommende år. Det skriver Berlingske Business.

Et væld af ufaglærte, men for få tømrer og elektrikere, bliver en hæmsko for væksten, erkender Venstre og Socialdemokratiet over for avisen.

En analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE, viser, at det går fremad på det danske arbejdsmarked med øget beskæftigelse i alle egne af landet og i stort set alle brancher. Derfor peger AE på, at der skal sættes fokus på at få uddannet flere faglærte.

Både Venstre og Socialdemokratiet er klar til at gøre en indsats. Begge partier henviser til, at der i den beskæftigelsesreform, der trådte i kraft sidste år, netop er flere initiativer, der skal gøre op med problemet.

- Fra regeringen handler det derudover om at få lavet en jobreform, der i højere grad sikrer, at det kan beale sig at arbejde. Det er næste step, siger bekæftigelsesordfører i Venstre Hans Andersen til Berlingske Business.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.