Danmark har verdens hurtigste mobilinternet

Finske forskere, der står bag en app, der måler kvaliteten af brugernes internetforbindelse, afslører, at når danskerne surfer på mobilens internet, foregår det med højere hastighed end i alle andre lande.
Danske mobilbrugere kan glæde sig over at have verdens hurtigste internet.
Danske mobilbrugere kan glæde sig over at have verdens hurtigste internet. Paulina Westerlind /Bildhuset/TT

Danmark er nummer et i verden, hvad angår hastigheden på mobiltelefoners internethastighed. Vi indtager en overbevisende førsteplads med 22,3 Mbit/s. På andenpladsen kommer Singapore med 16,9 Mbit/s, skriver Videnskab.dk.

Tallene kommer fra appen Netradar, som er en app almindelige mobilbrugere kan downloade. Appen er udviklet af Aalto Universitetet i Finland.

Netradar giver brugeren informationer om kvaliteten af netforbindelsen, samtidig med den sender anonymiseret data til databasen. Den data kan så bruges til at kortlægge, hvordan mobildækning er verden over.

Læs også hos Videnskab.dk: Se spektakulært billede af Danmark - taget fra rummet

»Der er flere faktorer, der afgør hvorfor telefonbrugeren oplever forskellige internethastigheder i forskellige lande. Hastigheden afhænger ikke kun at netværksudbyderne og belastningen af netværket. Andre faktorer som hastighedsbegrænsninger i mobilabonnement, brugerens afstand fra antennen, landskab spiller også ind,« siger professor Jukka Manner, leder af Netradarprojektet ved Aalto Universitetet.

Indtil videre er Netradar appen installeret 200,000 gange på over 6000 forskellige enheder. Databasen har i øjeblikket over fem millioner målinger fra verden over.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Hvorfor blandes signaler fra radio, telefon, internet og GPS ikke sammen i luften?

Mærkeligt havvæsen skyllet op på dansk strand

Internettet sladrer: Her er din sex-fantasi

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.