Danmark har fået sin prins tilbage

Efter mere end 10 år med royale pligter som dronningens prinsgemal er Danmark igen blevet en prins rigere.
Efter sin pension har dronningens mand valgt at gå tilbage til titlen som prins Henrik i stedet for prinsgemalen.
Efter sin pension har dronningens mand valgt at gå tilbage til titlen som prins Henrik i stedet for prinsgemalen. Foto: Lasse Kofod/Polfoto

Det danske kongehus' hjemmeside foretog i denne uge en lille ændring med stor betydning. Fra at stå omtalt som prinsgemalen står der nu hans kongelige højhed prins Henrik om den nyligt pensionerede franskmand.

Til Ekstra Bladet bekræfter hoffets kommunikationschef, Lene Balleby:

- Det er hans kongelige højheds egen beslutning at ændre sin titel til det mindre formelle Prins Henrik. Prins Henrik finder, at det passer bedre til hans nuværende situation efter pensioneringen.

Det var journalisten Trine Villemann, der på sin Facebook-profil fik skabt røre, da hun gjorde opmærksom på prins Henriks nye titel under hans faneblad på kongehusets hjemmeside. Siden bemærkede Villemann dog, at en pressemeddelelse fra kongehuset igen omtalte dronning Margrethes mand som prinsgemalen, og dermed var forvirringen total.

Dette har ført til den klare udmelding fra kongehuset om, at Danmark igen er i besiddelse af en prins Henrik. Eftersom dronningens gemal ikke længere fungerer aktivt ved de samme royale pligter som hende, var det naturligt igen at indføre titlen prins.

I 2005 blev prins Henrik tildelt titlen som prinsgemal. En titel der adskilte ham fra den traditionelle titel som prins.

ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.