Danmark får kraftcenter til banecykling i Ballerup

Team Danmark, DCU og Ballerup Kommune indgår aftale om etablering af kraftcenter for banecykling i Ballerup.
Alex Rasmussen og Michael Mørkøv under det københavnske 6-dages-løb. I fremtiden bliver træningsforholdene for de bedste danske baneryttere endnu bedre efter ny aftale mellem Team Danmark, DCU og Ballerup Kommune.
Alex Rasmussen og Michael Mørkøv under det københavnske 6-dages-løb. I fremtiden bliver træningsforholdene for de bedste danske baneryttere endnu bedre efter ny aftale mellem Team Danmark, DCU og Ballerup Kommune. Foto: KHAN TARIQ MIKKEL/Polfoto

Danmark har store traditioner inden for banecykling, og de seneste år har de danske ryttere også leveret flotte resultater ved de største internationale begivenheder.

Men danskerne skal have endnu mere fart i cyklerne i fremtiden, og det skal et nyt projekt med et kraftcenter i Ballerup sikre.

- Jeg har lige været til møde med Team Danmark, DCU (Danmarks Cykle Union, red.) og Ballerup Kommune torsdag som formand for cykelklubben DBC, der arrangerer alle cykelløbene derude (i Ballerup, red.), fortæller den tidligere cykelrytter Michael Sandstød til cykelmagasinet.dk.

- Der har vi lavet en aftale med Ballerup Kommune, Team Danmark og DCU om at lave et kraftcenter, hvor vi samler banetalenter helt nede fra U17 og U19 samt eliten.

Aftalen om et kraftcenter skal give de danske talenter og eliteryttere optimale træningsforhold for at hæve niveauet de kommende år.

- Man kan godt mærke, at både DCU, Team Danmark og Ballerup Kommune har lyst til at gøre mere ud af banecyklingen, så det er en dejlig ting, slutter Sandstød, der blandt andet arrangerer det berømte 6-dages-løb i Ballerup Super Arena.

De nærmere detaljer i aftalen omkring et kraftcenter er endnu ikke kendt.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.