Danmark er hurtigst til familiesammenføring i Skandinavien

Flygtninge i Danmark kan hurtigere få familiesammenføring end flygtninge i Norge og Sverige.
De Radikale glæder sig over, at det trods regeringens stramning af asylpolitikken fortsat er hurtigere eller omtrent lige så hurtigt for flygtninge at få deres familie til Danmark, end det er tilfældet i Norge og Sverige. Her er syriske flygtninge på vej ind i Tyrkiet. (AP Photo/Burhan Ozbilici)
De Radikale glæder sig over, at det trods regeringens stramning af asylpolitikken fortsat er hurtigere eller omtrent lige så hurtigt for flygtninge at få deres familie til Danmark, end det er tilfældet i Norge og Sverige. Her er syriske flygtninge på vej ind i Tyrkiet. (AP Photo/Burhan Ozbilici) Foto: Burhan Ozbilici/AP

Trods regeringens meget omstridte stramning af asylpolitikken vil asylansøgere i Danmark fortsat kunne genforenes med deres familie hurtigere eller omtrent lige så hurtigt, som det er tilfældet i Norge eller Sverige, skriver Berlingske.

Det viser aktuelle tal for den danske sagsbehandling fra Justitsministeriet og Udlændingestyrelsen, og et notat fra Justitsministeriet om situationen i vores nabolande, som Berlingske er kommet i besiddelse af.

Lige nu går der i gennemsnit 5,5-7,5 måned, fra flygtninge ankommer til Danmark, til de kan blive forenet med deres familier. For flygtninge i Norge tager det i bedste fald 14 måneder, mens flygtninge i Sverige på nuværende tidspunkt må vente 15 måneder på at se deres familie igen.

I Sverige er der endda udsigt til, at sagsbehandlingen vil trække ud på grund af det stigende antal flygtninge, fremgår det af ministeriets notat, og det svenske Migrationsverket bekræfter over for Berlingske, at ventetiden for familiesammenføring i Sverige er hastigt stigende.

Regeringens stramning betyder, at de syriske flygtninge, som ikke er personligt forfulgt, i fremtiden først vil kunne opnå familiesammenføring, når deres midlertidige opholdstilladelse på et år bliver forlænget.

De vil dog kunne søge om at få familien til Danmark allerede efter ti måneder, så for denne gruppe vil ventetiden med stramningerne blive forlænget til i alt 15,5-17,5 måned eller omtrent samme ventetid som i Norge og Sverige.

Ifølge Camilla Hersom, der er gruppeformand for de Radikale, har det været afgørende for partiet forud for beslutningen om at stramme reglerne.

- Når vi har været med til at træffe den her beslutning, så er det jo på et bagtæppe af, at Danmark fortsat er et rigtig godt sted at være flygtning. Også sammenlignet med vores nabolande, herunder Sverige, som jo af mange rigtige grunde bliver rost, fordi de tager så mange flygtninge, som de gør, siger Camilla Hersom til Berlingske.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.