Danmark bli'r disset: "Kedeligt og skrækkelige priser"

Kendt rejsejournalist har set sig sur på Danmark.
Vi hygger os måske meget godt selv i Sommerdanmark. Men den engelske reporter er ikke imponeret.
Vi hygger os måske meget godt selv i Sommerdanmark. Men den engelske reporter er ikke imponeret. Foto: SCANPIX arkiv

Det er meget muligt, at vi danskere selv - trods det ustadige vejr - holder af at have sommerferie hjemme i vores eget lille kongerige.

Men den kendte engelske rejse- og madjournalist Michael Booth er ikke imponeret. Når man er ude af København, er vores priser latterligt høje, især når det kommer til restauranter, transport og overnatning. Samtidig er vores land kedeligt, mener skribenten, der arbejder for Monocle, The Guardian og The Independent. og har skrevet bogen 'The Almost Nearly Perfect People' – om at bo i Skandinavien

- Kør én time på landet i Frankrig eller Storbritannien, og du vil blive bombarderet med prægtige hjem, velbevarede småbyer, åbne gårde, smukke landskaber og så videre. Forleden kørte jeg fra Gilleleje til Slagelse, og der var bogstaveligt talt ikke noget værd at stoppe for. Ingenting, konstaterer han tørt overfor Berlingske Business.

Michael Booth roser København i høje toner. Men resten af Danmark? Det er en helt anden sag. Nogle steder er der skønt, siger han – og fremhæver Sydfyn, som han kalder "vidunderlig og rimeligt uopdaget."

- Ulempen er dog maden. Bortset fra et par undtagelser svarer udvalget i provinsen til det i en bowlinghal, konstaterer han.

AFSTEMNING
Er Danmark et kedeligt ferieland?
Er du enig med rejsereporteren i, at den danske provins er kedelig?Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.