Danmark betaler terrorbekæmpelse i Nordafrika

EU's udenrigsministre mødtes mandag i Barcelona for blandt andet at tale om terrorbekæmpelse i Nordafrika.
Udenrigsminister Martin Lidegaard mener ikke, at de 80 millioner kroner til et EU-program kan stå alene. Det skal suppleres med investeringer i økonomisk og social udvikling.
Udenrigsminister Martin Lidegaard mener ikke, at de 80 millioner kroner til et EU-program kan stå alene. Det skal suppleres med investeringer i økonomisk og social udvikling. Foto: Peter Klink/Polfoto

EU's udenrigsministre mødtes mandag med deres kolleger fra EU's nabolande mod syd. Her diskuterede de blandt andet økonomisk hjælp fra EU til terrorbekæmpelse i Nordafrika.

Danmark har blandt andet bidraget med 80 millioner kroner til et EU-program, der skal gå til terrorbekæmpelse her og nu, oplyser udenrigsministeriet.

Men det kan ikke stå alene, mener Danmarks udenrigsminister Martin Lidegaard (R). Det skal suppleres med investeringer i økonomisk og social udvikling i de nordafrikanske lande.

- Pengene skal på den korte bane sættes ind overfor ekstremisme. Samtidig skal vi have gang i de store hjul, så vi kan få gang i økonomien. Hvis vi ikke gør det samtidig, kan vi ikke dække op for ekstremismen, siger han efter første del af mødet, som finder sted i Barcelona.

Udenrigsministeren vil dog ikke reducere problemet med terrorisme og ekstremisme i Nordafrika til et problem, der kun er forbundet med arbejdsløshed og social armod.

- Så enkelt er det ikke. Men man kan sige det på denne måde: Vi kan ikke løse problemet med ekstremisme, hvis vi ikke også løser de socio-økonomiske problemer. Det er en af de vigtigste problemer.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.