Daniel Agger stopper karrieren: "Jeg har været i tvivl til det sidste"

Den 31-årige landsholdsanfører meddeler, at han indstiller karrieren, der bød på ophold i Brøndby og Liverpool
Daniel Agger har annonceret sit karrierestop.
Daniel Agger har annonceret sit karrierestop. Foto: Scanpix/arkiv

Fodboldkarrieren er slut for Daniel Agger.

Det meddelte landsholdsanføreren torsdag formiddag på Twitter, umiddelbart inden han indledte et pressemøde i Rosenhøj Boldklub, klubben hvor han spillede som dreng.

- Jeg trækker stikket. Det har været svært, jeg har været i tvivl til det sidste. Men jeg er ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning, siger Daniel Agger på pressemødet.

31-årige Daniel Agger har gennem store dele af karrieren døjet med skader, og efter sæsonens sidste kamp for Brøndby den 29. maj meddelte han, at han var i tvivl om, hvorvidt han ville fortsætte karrieren.

Netop Brøndby var klubben, hvor han fik sit gennembrud på seniorplan, dengang Michael Laudrup var cheftræner.

Daniel Agger var med til at vinde DM-guld og pokaltitlen i 2005, og i begyndelsen af 2006 blev han solgt til den engelske storklub Liverpool.

Her var han i otte et halvt år, men til sidst ragede han uklar med manager Brendan Rodgers, der ofte ikke havde Daniel Agger med i startopstillingen.

I sommeren 2014 vendte forsvareren til stor overraskelse for mange hjem til dansk fodbold og Brøndby, hvor han underskrev en toårig kontrakt.

Opholdet i Brøndby blev dog ingen stor succes, blandt andet fordi Agger ofte var skadet.

En tredjeplads i den første sæson blev fulgt op af en fjerdeplads i den netop overståede sæson, og det var langt fra nok til at tilfredsstille Daniel Agger.

Før sæsonens sidste kamp meddelte han, at han forlod Brøndby, enten for at fortsætte karrieren i en anden klub eller for helt at indstille karrieren.

Daniel Agger fik debut på A-landsholdet i 2005, og han nåede at repræsentere holdet i 75 kampe, hvor han scorede 12 mål.

De mange skader gjorde ham dog ukampdygtig i mange af landsholdets kampe gennem årene.

Daniel Agger repræsenterede Danmark ved to slutrunder, VM i 2010 og EM i 2012.

Daniel Agger
  • Daniel Agger er født 12. december 1984 i Hvidovre.
  • Var anfører for det danske landshold, hvor han fik debut i 2005.
  • Har siden spillet 75 kampe for A-landsholdet. Har scoret i alt 12 landskampmål. Forinden havde Daniel Agger også spillet på U20- og U21-landsholdene.
  • Blev rykket op i Brøndbys førsteholdstrup i sommeren 2004. Agger var tidligere blevet hentet i den lille Hvidovre-klub Rosenhøj. I 2005 var han med til at vinde mesterskabet, som stadig er Brøndbys seneste. Brøndby vandt også pokaltitlen det år.
  • Skiftede til Liverpool i 2006, hvor han i perioden frem til 2014 optrådte 232 gange og scorede 14 mål i løbet af otte et halvt år.
  • I august 2014 blev det officielt, at Agger skiftede tilbage til Brøndby på en toårig kontrakt. 
  • 29. maj 2016 meddelte Agger, at han stoppede i Brøndby ved kontraktudløb, og at han ville overveje, om han skulle indstille karrieren eller fortsætte karrieren andetsteds. Samme dag spillede han afskedskamp mod Sønderjyske.
  • Daniel Agger har vundet danske priser som årets spiller 2012 og årets U21-talent 2005.

Kilde: DBU, Liverpool, Brøndby

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.