Dan Jørgensen afviser Stine Bosse-kritik: "Skudt forbi"

Stine Bosse skyder helt forbi med sin kritik af S-formand Mette Frederiksen, mener Dan Jørgensen.
- Mette Frederiksen har heldigvis andet og bedre at tage sig til end at svare på alle tilfældige indlæg, der måtte være kommet til en kongres i et andet parti, siger Dan Jørgensen (S).
- Mette Frederiksen har heldigvis andet og bedre at tage sig til end at svare på alle tilfældige indlæg, der måtte være kommet til en kongres i et andet parti, siger Dan Jørgensen (S). Foto: Sara Gangsted/Scanpix

Den kendte erhvervskvinde Stine Bosse er skuffet og vred over, at Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen ikke tager afstand fra en kontroversiel udtalelse om udlændinge, der kom fra talerstolen på Dansk Folkepartis landsmøde i weekenden.

Det fortalte hun i dag til Avisen.dk.

Men Socialdemokraternes udlændingeordfører Dan Jørgensen giver ikke meget for kritikken, som han kalder "skudt forbi".

- Mette Frederiksen har heldigvis andet og bedre at tage sig til end at svare på alle tilfældige indlæg, der måtte være kommet til en kongres i et andet parti, siger Dan Jørgensen til Avisen.dk.

Markant udtalelse

Den markante udtalelse, der faldt Stine Bosse for brystet, faldt på Dansk Folkepartis landsmøde i weekenden, da Cheanne Nielsen gik på talerstolen.

- Hvorfor skulle udlændinge klare sige selv, nu hvor de har krav på husly og lommepenge fra staten. De kommer hertil. De sviner, de svindler, de stjæler, de voldtager, og de dræber, sagde hun og fik spontant bifald fra medlemmerne af Dansk Folkeparti.

Og det var den udtalelse, som Stine Bosse gerne så, at Mette Frederiksen tog afstand fra, når hun samtidig i weekenden var ude at sige, at der er et spirende godt samarbejde mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

- Jeg er meget opskræmt og oprørt over, at Mette Frederiksen eller andre centrale socialdemokratiske politikere ikke er ude i offentligheden og lægge afstand til så skræmmende udtalelser om udlændinge, siger Stine Bosse.

Alle socialdemokrater tager afstand

Men Dan Jørgensen påpeger, at udtalelsen ikke er udtryk for Dansk Folkepartis officielle politik. DF-formand Kristian Thulesen Dahl har nemlig efterfølgende været ude og sige, at han er uenig i generaliseringen.

Samtidig slår Dan Jørgensen fast, at både ham selv, Mette Frederiksen og alle andre socialdemokrater tager afstand udtalelsen.

- Det er fuldstændig selvfølgeligt, at alle socialdemokrater tager afstand fra sådan en udtalelse. Den er både diskriminerende  og skærer alle mulige mennesker over en kam på en helt uretfærdig måde. Og det er selvfølgelig ikke i orden, siger Dan Jørgensen til Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.