Dalai Lama dukker op på populær festival

Den tibetanske leder for buddhisme kunne ses blandt mudrede festivalgæster på den store Glastonbury-festival. Kina har allerede fordømt besøget.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Den legendariske Glastonbury-festival fik søndag en helt særlig gæst, der trodsede regnen og mudderet for at komme på scenen.

Dalai Lama er i England i disse dage, og selv om Kinas regering er svært utilfreds med, at Tibets leder får lov at tale i andre lande, så dukkede fredsprisvinderen op på Glastonbury, der bliver besøgt af omkring 175.000 mennesker.

Englands myndigheder forsøger at vaske hænderne over for Kina ved at understrege, at den store musikfestival selv har inviteret Dalai Lama, og at det derfor ikke er et officielt besøg. Kinesiske talsmænd udtalte i samme forbindelse stor kritik til ethvert land, der giver taletid til Dalai Lama og 'hans separatistiske aktiviteter for at løsrive Tibet fra Kina.'

Den 79-årige Lama mødes ikke med nogen repræsentanter fra den engelske regering i løbet af sit fire dage lange besøg. Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.