Dagens store taber: Greve trak det korteste strå i regeringens kystlotteri

Mens 10 andre kystprojekter i dag fik dispensation af et flertal i Folketinget, må greve Johan Scheel opgive sine byggeplaner.
- Jeg synes umiddelbart, at det er svært at forstå, hvilke kriterier der ligger til grund for udpegningen af de 10 projekter, siger greve Johan Scheel.
- Jeg synes umiddelbart, at det er svært at forstå, hvilke kriterier der ligger til grund for udpegningen af de 10 projekter, siger greve Johan Scheel. Foto: Linda Kastrup / Scanpix

Planen om et besøgscenter på pæle, hvor den nedbrændte Langtved Færgekro lå ved Munkholmbroen nær Rye, er ikke blandt de 10 udvalgte projekter, som nu kan realiseres som en del af forsøgsordningen for kyst- og naturturisme.

Og det har skabt dyb skuffelse på Ryegaard gods, der har arbejdet med planerne i årevis. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Jeg synes umiddelbart, at det er svært at forstå, hvilke kriterier der ligger til grund for udpegningen af de 10 projekter. Det kunne jeg godt tænke mig at få en nærmere forklaring på, siger greve Johan Scheel, efter at det i morges blev offentliggjort af Erhvervs- og Vækstministeriet, hvilke 10 kystprojekter der er udpeget.

Det ser ud til, at samtlige 10 udvalgte projekter ligger ved åben kyst, mens Ryegaards projekt er det eneste fjordprojekt, skriver avisen.

Jubel i Jylland

Omvendt jubler en række borgmestre i jylland, hvor flere af de projekter, et flertal i Folketingethar har givet dispensation til, nu kan gå igang.

- Det er en god dag, og vi er både glade og stolte, siger Iver Enevoldsen, Venstre-borgmester i Ringkøbing-Skjern i en pressemeddelelse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.