Dagens ret: Valgflæsk med persillesovs - få opskriften HER
Du skal da lave stegt flæsk til aftensmad i dag - og vi fortæller dig her, hvordan du gør:
Mums for en lækker middagsmenu. Ikke decideret fedtfattig, men hvad pokker - det er ikke valg så tit ...
Mums for en lækker middagsmenu. Ikke decideret fedtfattig, men hvad pokker - det er ikke valg så tit ... Foto: SCANPIX arkiv


Redaktionen, Familie Journal, Aller Media

I dag går danskerne igen til stemmeurnerne. Og hvad er så mere passende at lave til aftensmad end valgflæsk? Her giver vi dig opskriften på den gode, gamle ret fra det danske køkken.

Til: 4 personer 
Tilberedning: 30 minutter

12 skiver kogeflæsk
Salt og peber
30 g smør
50 g hvedemel
50 g smør
5 dl sødmælk
1 bundt hakket persille (der skal ikke være for lidt)
1 kg kartofler

Skal du bruge lidt lækkert til aftenkaffen: På Familiejournal.dk får du opskriften på kardemommeboller

SÅDAN GØR DU: Drys flæsket med salt og peber og lad det stå, mens tilbehøret laves. Kog kartoflerne i saltet vand i 20 min. Smelt smørret i en gryde, afbag med melet og tilsæt mælken til den jævner. Smag til med salt og peber og kog igennem i 3 min. Kom masser af hakket persille i og smag til.

Kom smør på panden og lad det bruse op, bruse ned og skru så ned. Steg flæsket ca. 6 min. på hver side, til det er sprødt, og læg det på fedtsugende papir. Man kan kun stege 3-4 skiver ad gangen, så til sidst lunes alle skiverne i et ovnfast fad i ovnen. Alternativt kan man også stege alle skiver i ovnen på en gang.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Kom med til Dansktop Prisen 2016: Læs mere her

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.