Redaktionen, Familie Journal, Aller Media
I dag går danskerne igen til stemmeurnerne. Og hvad er så mere passende at lave til aftensmad end valgflæsk? Her giver vi dig opskriften på den gode, gamle ret fra det danske køkken.
Til: 4 personer
Tilberedning: 30 minutter
12 skiver kogeflæsk
Salt og peber
30 g smør
50 g hvedemel
50 g smør
5 dl sødmælk
1 bundt hakket persille (der skal ikke være for lidt)
1 kg kartofler
Skal du bruge lidt lækkert til aftenkaffen: På Familiejournal.dk får du opskriften på kardemommeboller
SÅDAN GØR DU: Drys flæsket med salt og peber og lad det stå, mens tilbehøret laves. Kog kartoflerne i saltet vand i 20 min. Smelt smørret i en gryde, afbag med melet og tilsæt mælken til den jævner. Smag til med salt og peber og kog igennem i 3 min. Kom masser af hakket persille i og smag til.
Kom smør på panden og lad det bruse op, bruse ned og skru så ned. Steg flæsket ca. 6 min. på hver side, til det er sprødt, og læg det på fedtsugende papir. Man kan kun stege 3-4 skiver ad gangen, så til sidst lunes alle skiverne i et ovnfast fad i ovnen. Alternativt kan man også stege alle skiver i ovnen på en gang.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Kom med til Dansktop Prisen 2016: Læs mere her