Dårlig netdækning hæmmer pendleres arbejde

Mangelfuld net- og mobilforbindelser er et stort problem for mange pendlere, viser undersøgelse.
IC3-tog på stationen i Høje Tåstrup. En ny undersøgelse viser, at togpendlere oplever internetforbindelserne som svage.
IC3-tog på stationen i Høje Tåstrup. En ny undersøgelse viser, at togpendlere oplever internetforbindelserne som svage. Foto: www.colourbox.com/free

Tusinder af lønmodtagere hopper hver dag på toget for at pendle til jobbet. Og cirka halvdelen af dem bruger tiden til at arbejde undervejs.

Men pendlernes arbejdsindsats hæmmes af dårlige forbindelser.

Det viser en analyse og rundspørge, som Dansk Erhverv, Djøf, DSB og Ingeniørforeningen står bag, skriver DR Nyheder.

- Jo mere vi kan få ind af det her, jo mere fleksibilitet kan danskerne få i deres arbejdsliv, og jo mere produktivitet kan vi fra erhvervslivet få ind, så der er nogle lavthængende frugter at plukke, siger chefkonsulent Jesper Højte Stenbæk fra Dansk Erhverv til dr.dk.

Men det hele kører dog ikke på skinner for DSB.

Halvdelen af de adspurgte togpendlere mener, at arbejdsvilkårene er dårlige, og at mangel på netforbindelse er det største problem. Og DSB er enig.

- Det er klart, at teleindustrien skal levere en løsning, der gør, at der er dækning og kapacitet, siger trafikinformationschef i DSB, Tony Bispeskov.

Ud over de ustabile netforbindelser mener 46 procent af pendlerne i undersøgelsen, at der er for få siddepladser i toget.

Selv om DSB ifølge Tony Bispeskov hele tiden forsøger at tilpasse antal af tog og vogne til antallet af rejsende, så råder han de passagerer, som alligevel oplever problemer, til at tage en lidt tidligere eller lidt senere afgang.

Så vil der ofte være siddepladser nok, siger han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.