Dårlig løn og nattefrost: Protest mod arbejdsforhold

Dårlig løn, ingen feriepenge og overnatning i frosne campingvogne uden toilet og varmt vand, lyder anklagerne fra en række fagforbund. De demonstrerer her til morgen mod et firmas ansættelse af medarbejdere.
3F er på gaden for at protestere mod dårlige arbejdsforhold. Her i 2014 mod kæden Letz Sushi.
3F er på gaden for at protestere mod dårlige arbejdsforhold. Her i 2014 mod kæden Letz Sushi. Scanpix

Groteske forhold, lyder anklagen fra en række fagforbund.

Ifølge dem kom polakkerne til Danmark i den tro, at de skulle arbejde i byggebranchen under danske vilkår. Men igennem vikarbureauet HR Group ApS blev de i stedet ansat til 60-70 kroner i timen uden pension og uden feriepenge.

Det skriver Byggefagenes Samvirke i Aalborg i en pressemeddelelse.

Her til morgen demonstrerer forbundene 3F Aalborg, Blik & Rør Aalborg, Elforbundet Nordjylland, Malernes Fagforening Nordjylland, Dansk Metal og LO Aalborg i Nørresundby foran virksomhederne Streetammo og HR Group ApS, der bliver kørt af Mark Ubarn.

Manden, der sammen med Thomas Hansen (Hansen Byg/Hansen Huse), havde ansat polakker i deres fælles virksomhed HR GROUP til vilkår langt under danske standarder.

Frosne nætter

Og ikke nok med det, lyder det fra Byggefagenes Samvirke. Da polakkerne sidste vinter byggede sommerhus til Mark Urban ved Grønhøj Strand, måtte de overnatte i en udslidt campingvogn. I frostgrader uden hverken varme, varmt vand eller toilet.

På en af byggepladserne har Arbejdstilsynet påtalt fem ulovlige forhold på grund af sikkerheds- og velfærdsforholdene, skriver Byggefagenes Samvirke.

Til sidst blev det for meget for en gruppe polakker, der henvendte sig til 3F for at få hjælp.

Udover HR Group ApS er Thomas Hansens byggefirma Hansen Byg, også kaldet Hansen Huse, omfattet af samme konflikt.

Demonstrationen finder sted mandag den 4. juli klokken 8.00.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.