DA: Kommissionsforslag bringer ikke én i arbejde

Arbejdsgiverne opfordrer til reformer. Forslag fra dagpengekommission løser ikke mangel på hænder, lyder det.
Dagpengekommissionen kom mandag med sine anbefalinger til en reform, som skal fremtidssikre det dagpengesystem, vi kender i dag.
Dagpengekommissionen kom mandag med sine anbefalinger til en reform, som skal fremtidssikre det dagpengesystem, vi kender i dag. Foto: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) er glad for rapporten fra Dagpengekommissionen, som organisationen selv har været en del af. Men trods det har DA valgt ikke at bakke op om kommissionens samlede anbefalinger.

Det skyldes, at fagbevægelsen ikke vil være med til, at ændringerne i dagpengesystemet skal betales af otte såkaldte karensdage - dage, hvor ledige ikke modtager en krone i dagpenge.

Når fagbevægelsen ikke vil være med til finansiering, vil DA heller ikke anbefale kommissionens hovedmodel, der går ud på, at ledige opnår retten til at forlænge dagpengeperioden fra to til maksimalt tre år, hvis de arbejder undervejs.

DA anbefaler i stedet, at der kun indføres en forlængelse af dagpengeretten svarende til det, fagbevægelsen vil være med til at finansiere, hvilket ifølge DA's beregninger kun er en måneds forlængelse.

Dansk Arbejdsgiverforening mener i øvrigt ikke, at Dagpengekommissionens forslag vil løse det problem med mangel på arbejdskraft, der ifølge organisationen er udsigt til. Det ærgrer direktør Fini Beilin.

Faktisk vil forslaget ikke bringe én eneste dansker i arbejde, mener DA.

- Med udsigten til mangel på arbejdskraft opfordrer vi til, at politikerne hurtigt foretager de nødvendige reformer af det danske overførselssystem. De kommende trepartsforhandlinger er en oplagt mulighed, udtaler han i en skriftlig kommentar.

- Det er afgørende at sikre et sundt samspil mellem overførselssystemet og arbejdsmarkedet, så ikke en fremtidig mangel på arbejdskraft ender med at slå luften ud af det spirende opsving.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.