Cyklister fylder for meget - nu går politiet i aktion

En vild krig mellem fritids-racercyklister og bilister udspiller sig i Nordsjælland. Nu griber politiet ind.
Det er populært at køre racercykel på de danske landeveje. Men ikke alle cyklister opfører sig lige smart.
Det er populært at køre racercykel på de danske landeveje. Men ikke alle cyklister opfører sig lige smart. Foto: SCANPIX arkiv

Der er udbrudt krig på de danske landeveje, beretter Radio24syv. De stridende parter er motionscyklisterne og bilisterne.

I de senere år har flere og flere kastet sig op på racercyklen i fritiden. Mellem 300.000 og 400.000 mennesker skønnes at dyrke idrætsformen, der i sommermånederne udspiller sig i stor stil på de danske landeveje.

Ikke alle racercyklister ved, hvordan man begår sig på vejene. De kører ofte kører tre eller fire ved siden af hinanden - på cykler, der sjældent er udstyret med reflekser, lygter eller ringeklokker, som loven ellers kræver.

Det får nu politiet i Nordsjælland til at iværksætte en kampagne, hvor ordensmagten går målrettet efter motionscyklisterne.

- Vi vil ikke blive ved med at finde os i det - og derfor sætter vi ind mod det. Motionscyklisterne vil blive tjekket i alle ender og kanter, og de vil blive skrevet for de overtrædelser, der er, siger Henrik Suhr, politimand og pressekoordinator hos Nordsjællands Politi, ifølge jv.dk til Radio24syv, hvor emnet bliver debatteret vildt og voldsomt - ikke mindst på stationens Facebookside.

Bilisterne er også stygge

Netop i Nordsjælland er problemet ekstra stort, fordi mange københavnske racer-entusiaster træder nordpå, når den dyre cykel skal luftes.

Et medlem af cykelklubben ABC i Nordsjælland påpeger overfor radiostationen, at bilisterne også udøver uhensigtsmæssig adfærd. Han beretter om bilister, der kører tæt på cyklisterne udelukkende for at provokere.

Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi vil ikke vurdere, hvem der opfører sig værst, men siger, at han kender til adskillige tilfælde, hvor bilister har sprøjtet med sprinklervæske, køre alt for tæt på eller råbe ud af vinduerne til cyklisterne.

- Dem kommer vi også efter. Det duer ikke, siger Henrik Suhr til Radio24syv.

Danmarks Cykle Union er også opmærksom på problemet, og foreningen iværksætter nu en kampagne, der i første omgang skal rette sig mod de organiserede medlemmer. De uorganiserede motionscyklister vil det ifølge klubben være svært at nå ud til med budskabet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.