Cyklist: Kære arrige motionsløber, der slog mig

Lisa Nissen blev slået af en motionsløber, da hun lørdag cyklede på cykelstien ved Peblinge Sø. Nu har hun skrevet et debatindlæg om oplevelsen.
Lisa Nissen blev slået af en motionsløber, da hun kom cyklende ved Peblinge Sø.
Lisa Nissen blev slået af en motionsløber, da hun kom cyklende ved Peblinge Sø. Foto: Scanpix

Lisa Nissen kom lørdag cyklende på cykelstien ved Peblinge Sø. På sin cykeltur blev hun slået af en motionsløber. Den oplevelse har nu fået hende til tasterne, og hun har skrevet et debatindlæg, der er blevet bragt af Politiken.

"Ja, det er dig, jeg taler til. Dig, som i lørdags slog mig i fuldt dagslys på cykelstien ved Peblinge Sø. Måske slog du også andre end mig den dag, så for en sikkerheds skyld vil jeg opfriske din hukommelse."

Sådan lyder starten på Lisa Nissens debatindlæg.

Lisa Nissen kom cyklende på cykelstien, da en anden cyklist og motionsløberen kom imod hende.

Da cykelstien er smal, forklarer Lisa Nissen, at hun ikke havde mulighed for at køre uden om løberen, da hun så ville være kørt ind i cyklisten.

"Derfor holdt jeg min bane, men det kunne du selvfølgelig ikke vide, for du orienterede dig slet ikke. I stedet valgte du at slå mig så hårdt på min højre skulder, at den her tre dage efter stadig er øm," skriver Lisa Nissen til motionsløberen.

"Du fandt det også på sin plads at fyre en stribe skældsord af efter mig. Du vendte dig ikke om, da du løb videre, selv om jeg standsede op og ja, undskyld mit franske, råbte: 'Hvad fanden laver du?'. Stadig med ryggen til og i fortsat løb slyngede du blot flere skældsord ud.

Bagefter var Lisa meget rystet over oplevelsen, hvor løberen slog hende.

"Et par venlige mennesker spurgte, hvad der dog var sket. 'Han slog mig', svarede jeg med vantro i stemmen. Den ene sagde: 'Der er ikke noget at gøre. Nogle af dem, som løber her ved Søerne, er syge i hovedet', og illustrerende drejede hun sin finger mod tindingen," skriver Lisa Nissen i sit indlæg.

Tilbage sidder Lisa med en række spørgsmål.

"Hvordan kunne det dog gå til? Jeg gjorde faktisk ikke noget forkert. Jeg cyklede lige præcis på den cykelsti, som er tiltænkt cykler, og jeg kørte endda i den rigtige retning," skriver Lisa Nissen og fortsætter med sine spørgsmål.

"Hvordan kan din træning blive så vigtig, at du føler dig berettiget til at slå et menneske, du ikke engang kender?," spørger Lisa Nissen.

Det, der frustrerer Lisa Nissen mest, er ikke, at løberen slog hende, men at han fik lov til at slippe af sted med det.

"Ja, du ødelagde min dag. Det skal jeg nok komme over, men jeg er bekymret for dig og de mennesker, du møder på din vej, og jeg er bekymret for den aggression der tilsyneladende er et stigende problem mellem mennesker i det offentlige rum," skriver Lisa Nissen som afslutningen på sit debatindlæg.

Kilde: Politiken.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.