Cykling:Paris-Roubaix mister endnu en favorit
Nordmanden Edvald Boasson Hagen må holde mindst fire ugers pause med et brækket kraveben.
Af leveret af Nyhedsbureauet Newspaq
MERE
Der er mandefald til foråets Paris-Roubaix. Nu er nordmanden Boasson også ude. Her ses han til Tour De france 2011.
Der er mandefald til foråets Paris-Roubaix. Nu er nordmanden Boasson også ude. Her ses han til Tour De france 2011. Foto: /free


Først måtte Tom Boonen melde fra. Så kom Fabian Cancellara galt af sted. Og nu må en tredje af cykelsportens endagsspecialister erkende, at han ikke kommer med i de store brostensløb i den kommende måned.

Nordmanden Edvald Boasson Hagen styrtede i søndagens semiklassiker Gent-Wevelgem, og undersøgelser har nu vist, at han har brækket kravebenet.

- Jeg kørte ind i en stolpe. Der var meget vind i dag, skrev Boasson Hagen efter løbet til procycling.no.

Det brækkede kraveben vil hele uden operation, men der vil gå mindst fire uger, før nordmanden er tilbage i sadlen.

Han var udset til at være kaptajn for MTN-Qhubeka i såvel Flandern Rundt på søndag som Paris-Roubaix en uge senere, men nu må det sydafrikanske mandskab finde en anden rytter at satse på i de prestigefyldte løb.

- Paris-Roubaix var selvfølgelig et af Edvalds hovedmål for foråret. Han var ved at komme i form og var meget fokuseret på at gøre det godt i de kommende brostensklassikere, siger MTN-Qhubekas performance manager, Jens Zemke, til holdets hjemmeside.

Edvald Boasson Hagens cv tæller flere store resultater. Han er blandt andet noteret for to etapesejre i Tour de France og en sølvmedalje ved VM på landevej.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.