Cykling: Cult henter svensk topnavn

Cykelholdet Cult Energy forstærker sig yderligere. Holdet giver svenskeren Gustav Larsson en etårig kontrakt.
Svenske Gustav Larsson er endnu en af forstærkningerne til Cult Energy.
Svenske Gustav Larsson er endnu en af forstærkningerne til Cult Energy. Foto: Lionel Cironneau/AP

Cykelholdet Cult Energy har forstærket sig væsentligt i denne uge.

Holdet føjer fredag svenskeren Gustav Larsson til den liste af nye navne, som for få dage siden også kom til at rumme tyskeren Fabian Wegmann.

Gustav Larsson kommer senest fra det schweiziske IAM Cycling, og han er ekspert i enkeltstarter. Det betyder, at han kan vinde kortere etapeløb, når alt flasker sig for ham.

- Jeg er virkelig glad for og spændt på at komme til Cult Energy i 2015. Jeg kan se holdets mulighed for at lave noget rigtigt godt, siger svenskeren, som efter en god sæsonstart var så uheldig at styrte og brække fire ryghvirvler.

Team Cult har skruet op for sine aktiviteter og rykker fra næste sæson op i cykelsportens næstøverste klasse, hvor holdene kan få invitationer til de allerstørste cykelløb.

- Jeg er rigtigt motiveret for at komme tilbage og køre så stærkt som muligt, for det at cykle er det, jeg elsker allermest. Jeg tror, at 2015 meget vel kan give nogle overraskelser, så hold hellere øje med os, fortsætter han.

Gustav Larsson har også tidligere kørt hos Bjarne Riis' på det daværende Team CSC. Han har deltaget i et af de tre store etapeløb, Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a España otte gange, og han har vundet etaper i såvel Giro d'Italia som Paris-Nice.

Ved OL i Beijing i 2008 vandt svenskeren sølv på enkeltstarten efter Fabian Cancellara.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.