Cyklende postbude nægter stadig at arbejde

Der er fortsat strejke blandt postbudene i København.
På Amager og Frederiksberg er de strejkende postbude igen hoppet i sadlen, mens deres kolleger i indre by fortsat strejker.
På Amager og Frederiksberg er de strejkende postbude igen hoppet i sadlen, mens deres kolleger i indre by fortsat strejker. Foto: Scanpix/arkiv

Beboere i Københavns indre by må onsdag stadig se langt efter brevene i postkassen.

De cyklende postbude i indre by har nemlig fortsat ikke genoptaget arbejdet, efter de i går nedlagde det i protest sammen med kolleger fra Amager og Frederiksberg.

- De fortsætter arbejdsnedlæggelsen, fordi der ikke ligger et konkret færdigforhandlet resultat, fortæller tillidsrepræsentant Thomas Møller til Avisen.dk.

Anderledes ser det ud på Amager og Frederiksberg, hvor forhandlinger i løbet af både tirsdag eftermiddag og onsdag morgen er resulteret i, at postbudene her er gået i arbejde igen.

Postbudene havde blandt andet nedlagt arbejdet, fordi de på grund af en række opsigelser ikke ville have mulighed for at afspadsere knap 20.000 optjente overarbejdstimer. Men nu er medarbejderne på Amager og Frederiksberg altså kommet til enighed med ledelsen.

- Resultater er, at nogle af opsigelserne er blevet udskudt indtil overarbejdspuklen er blevet afspadseret, siger Thomas Møller.

Han forventer, at postbudene i indre by også snart vil være i sadlen igen.

- Vi har en klar forventning om, at vi får indgået en lignende aftale, som der er indgået på de to andre arbejdspladser, og at de så vil gå i arbejde i morgen, siger Thomas Møller til Avisen.dk.

Ifølge Ritzau er postbudene i Ballerup Distributionscenter gået i strejke onsdag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.