Cykelunion er tilfreds med Astanas løfter

Den internationale cykelunion, UCI, erklærer sig tilfreds med cykelholdet Astanas tiltag for at undgå doping.
Vincenzo Nibali, der vandt Tour de France sidste år, er stjernen på Astana.
Vincenzo Nibali, der vandt Tour de France sidste år, er stjernen på Astana. Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT/AP

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang var på nippet til at miste sin adgang til de store cykelløb med sit hold Astana. Det samme var sidste års Tour de France-vinder Vincenzo Nibali og flere andre fremtrædende cykelryttere, som har kontrakt med holdet.

UCI, den internationale cykelunion havde indstillet til, at cykelholdet fra Kasakhstan skulle fratages sin World Tour-licens, men en uafhængig kommission meddelte den 23. april, at holdet kunne fortsætte.

Nu begrunder kommissionen sin begrundelse, og fortæller, at Astanas tiltag for at undgå doping, er gode nok til at holdet beholder sin licens.

- På dette tidspunkt med baggrund i ændringerne og fraværet af nye tilfælde siden efteråret 2014 gør, at en fratagelse af licensen, som primært var motiveret af fortiden, ville være for hård en straf, skriver licenskommissionen i en pressemeddelelse.

Det oplyser nyhedsbureauet AFP.

Astana havde både et World Tour-hold og et udviklingshold med primært ryttere under 23 år.

Fem af de to holds ryttere (alle fra Kasakhstan) blev taget for doping i løbet af få måneder i sommeren 2014.

Brødrene Maxim og Valentin Iglinsky kom fra World Tour-holdet, hvor også Jakob Fuglsang og Vincenzo Nibali kører. De tre øvrige kom fra udviklingsholdet. Alle fem ryttere var fra Kasakhstan. Udviklingsholdet blev lukket i efteråret.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.