Cykelryttere vil have regler for regn og sne

Cykelryttere, hold og løbsarrangører vil sammen have indført regler for cykelløb i ekstremt vejr.
For få år siden var Milano-San Remo udsat for et ekstremt snevejr, hvor løbet måtte afbrydes undervejs. Her udnyttede Nairo Quintana vejrtvivlen til at sikre sin sejr, mens andre troede, at etapen var neutraliseret på grund af vejret.
For få år siden var Milano-San Remo udsat for et ekstremt snevejr, hvor løbet måtte afbrydes undervejs. Her udnyttede Nairo Quintana vejrtvivlen til at sikre sin sejr, mens andre troede, at etapen var neutraliseret på grund af vejret. Foto: Colourbox/free

De professionelle cykelryttere, sammenslutningen af de store cykelhold og løbsarrangørerne vil have indført ens og gennemsigtige for, hvordan cykelløb skal klares i ekstremt vejr.

Den nu tidligere cykelrytter David Millar mødtes med Luuc Eisenga, der er øverste chef for cykelholdenes sammenslutning AIGCP, Jean-Francois Pescheux, der er en af de mest indflydelsesrige personer hos Tour de France-arrangøren ASO, og Giro d'Italia-direktør Mauro Vegni.

De mødtes i Milano, hvor de store cykelhold er samlet inden årets første forårsklassiker, søndagens Milano-San Remo.

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP blev parterne enige om et udkast, som nu bliver sendt videre til den internationale cykelunion, UCI, med henblik på at kunne træde i kraft fra næste sæson.

Netop Milano-San Remo var for få år siden udsat for et ekstremt snevejr, hvor løbet måtte afbrydes undervejs og rytterne blev fragtet videre i busser til et nyt punkt, hvor løbet blev genoptaget

Behovet for regler for cykelløb i ekstremt vejr kommer dog først og fremmest efter en etape i sidste års Giro d'Italia, hvor det var uklart, om løbet var neutraliseret eller ej.

Den senere vinder Nairo Quintana (Movistar) udnyttede tvivlen til at stikke af og sikre sin sejr, mens andre troede, at etapen var neutraliseret på grund af dårligt vejr.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.