Cubas landshold smuldrer under stor fodboldturnering

Cuba har blot 15 spillere til rådighed før holdets anden kamp ved de nord- og mellemamerikanske mesterskaber.
Hector Herrera fra Mexico kæmper om bolden med Cubas forsvarsspiller Jorge Luis Corrales (til venstre) i en kamp ved Gold Cup.
Hector Herrera fra Mexico kæmper om bolden med Cubas forsvarsspiller Jorge Luis Corrales (til venstre) i en kamp ved Gold Cup. Foto: Andrew Nelles/AP

Det cubanske fodboldlandshold har ikke de bedste forudsætninger for at få succes ved de nord- og mellemamerikanske mesterskaber, Gold Cup.

Cubas assistentlandstræner Walter Benitez råder i øjeblikket over en smal trup bestående af blot 15 spillere til turneringen, der for længst er gået i gang.

Det skyldes, at hele seks spillere samt landstræner Raul Gonzalez endnu ikke har fået indrejsetilladelse til USA, hvor Gold Cup-turneringen bliver spillet.

Forud for Cubas første gruppekamp torsdag mod Mexico, der vandt en knusende sejr på 6-0, benyttede angriberen Kailen Garcia desuden besøget til at hoppe af i USA.

Garcia er ifølge assistentlandstræner Walter Benitez senere blevet set i Miami, hvor han har sagt, at "han vil udleve den amerikanske drøm".

Forud for søndagens anden gruppekamp mod Trinidad & Tobago er også midtbanespilleren Arael Arguellez forsvundet fra landsholdets hotel.

Cuba spillede holdets første kamp mod Mexico i Chicago. Søndagens opgør finder sted i Phoenix.

Cuba har i flere årtier været en kommunistisk et-parti-stat.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.