Corydon: Kontanthjælpsreformen står endnu

Flere dele af kontanthjælpsreformen ændres og arbejdsudbuddet falder, men reformen består siger Corydon.
Kontanthjælpsreformen består selvom man ændrer på eksempelvis reglerne om gensidig forsørgerpligt, siger Finansminister Bjarne Corydon
Kontanthjælpsreformen består selvom man ændrer på eksempelvis reglerne om gensidig forsørgerpligt, siger Finansminister Bjarne Corydon Polfoto: Jacob Ehrbahn

Med aftalen om finansloven for 2015 er det slut med gensidig forsørgerpligt for samlevende. Og flere tusinde unge på kontanthjælp får højere ydelse.

Selvom partierne i rød blok dermed efter få måneder ændrer på reglerne i kontanthjælpsreform, så er det ikke udtryk for, at reformen afgår ved døden, siger finansminister Bjarne Corydon (S).

- Kontanthjælpsreformen står. Den gensidige forsørgerpligt var et finansieringselement i kontanthjælpsreformen, og nu finder vi nogle andre penge. De penge kan man finde i det almindelige råderum, når man fører en ansvarlig økonomisk politik, siger Bjarne Corydon.

Han erkender, at det har været svært at få reglerne til at fungere, siden de trådte i kraft 1. januar 2014. Meningen var, at gifte og samlevende skulle være ligestillet, men det har ikke været tilfældet:

- Vi mener, at det er rimeligt, at der gælder de samme regler for dem, som lever sammen og dem, som er gift. Men det har været svært at administrere reglerne. Og når de partier, vi forhandler med ønsker, at vi finder en løsning, det så er det en indrømmelse, vi godt kan give, siger Corydon.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.