Contador klatrede op til Afrikas top

Alberto Contador og resten af Tinkoff-Saxo-teamet er vendt hjem efter teambuilding-turen til Kilimanjaro.
Alberto Contador var sammen med resten af Tinkoff-Saxo-teamet på en lidt speciel teambuilding-tur.
Alberto Contador var sammen med resten af Tinkoff-Saxo-teamet på en lidt speciel teambuilding-tur. Foto: BONNERUP CLAUS/free

Han er vant til at klatre i bjerge, men de plejer at være knap så høje, og denne gang havde han ikke sin cykel med.

Alberto Contador er sammen med det øvrige Tinkoff-Saxo-cykelhold kommet hjem fra en anderledes teambuilding, hvor målet var at bestige Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro.

Det lykkedes for de fleste af deltagerne, herunder den tidligere Tour de France-vinder, som var første mand på toppen i 5895 meters højde. I en pressemeddelelse fortæller han om oplevelsen:

- Det var en ny udfordring for mig, jeg vidste ikke, hvordan min krop ville reagere på højderne. Men det føltes godt bortset fra, at jeg fik lidt maveproblemer ved 5400-meter-mærket.

- Det forsvandt dog hurtigt, og det lykkedes at holde en god fart mod toppen, siger spanieren, der var i gruppe med det danske stortalent Michael Valgren.

Turen blev ikke mindre vanskelig af, at det regnede uafbrudt den første tre af i alt fem dage, og derfor var deltagerne i ekspeditionen godt gennemblødte.

Senere i år skal holdet også på en mere traditionel træningslejr forud for den nye sæson. Den varer et par uger og foregår på Gran Canaria.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.