Cockerspaniels og gravhunde får nyt hjem

Ugen har budt på to alvorlige sager om misrøgt af hunde. En nær Næstved og en på Lolland.
Denne gravhund hedder Fedora og er ikke blandt de 21 hunde, der tidligere på ugen blev hentet på en ejendom på Lolland.
Denne gravhund hedder Fedora og er ikke blandt de 21 hunde, der tidligere på ugen blev hentet på en ejendom på Lolland. Foto: Lehmann Martin/free

Dyrenes Beskyttelse modtager et stigende antal henvendelser fra borgere, der er bekymrede for husdyr og kæledyrs forhold.

* Mandag i denne uge blev 91 hunde fjernet fra en hundeejer i Hyllinge nær Næstved. Hundene, der var af racen cockerspaniel, var indsmurt i størknet afføring og havde betændelse flere steder. De var velnærede.

* Hundene er fordelt på Dyrenes Beskyttelses internater, hvor de er blevet undersøgt af dyrlæger og sat i behandling. Siden skal de have nye hjem.

* Sagen har fået stor opmærksomhed og betydet, at Dyrenes Beskyttelse har modtaget 550.000 kroner i støtte til hundene. Dertil kommer tæpper, kødben og hundefoder.

* Samme dag blev 21 gravhunde fjernet fra en ejer på Lolland. De var underernærede og dehydrerede. De er placeret hos Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr, hvor de får mad, vand og pleje. De skal senere have nye hjem.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.