Claus Meyer: "Der er sikkert også nogle på røven i Helsinge"

Den kendte kok og iværksætter Claus Meyer vil ændre på det negative billede af Lolland-Falster. Nu investerer han over en million i fodboldklubben Nykøbing FC.
"Jeg kan godt lide at gå ind og tænde et håb og et lys. Der ligger en masse energi på Lolland-Falster, der er bare behov for, at nogen går ind og peger på det og samler folk omkring en opgave," siger Claus Meyer, der nu også er blevet fodbold-investor i klubben Nykøbing FC.
"Jeg kan godt lide at gå ind og tænde et håb og et lys. Der ligger en masse energi på Lolland-Falster, der er bare behov for, at nogen går ind og peger på det og samler folk omkring en opgave," siger Claus Meyer, der nu også er blevet fodbold-investor i klubben Nykøbing FC. Foto: Jens Nørgaard larsen /Arkiv/Scanpix

Iværksætteren og kokken Claus Meyer vil gerne gå forrest i en bevægelse, der skal give Lolland-Falster den positive omtale, som regionen fortjener.

Den tidligere tv-kok, som blandt andet er investor i restauranten Noma, kommer selv fra Nykøbing Falster. Og nu investerer han over en million kroner i fodboldklubben Nykøbing FC, der ligger i anden division.

- Jeg synes det er min forpligtelse som en iværksætter, der er født dernede at gå forrest og prøve at bruge noget af min energi på at betale noget tilbage til det samfund, jeg er rundet af, siger Claus Meyer til DR’s Aftenshowet.

Også på røven i Helsinge

Han er fortørnet over det negative billede, der bliver tegnet af Lolland-Falster i blandt andet TV2’s dokumentarserie ’På røven i Nakskov’.

- Dybest set synes jeg, det er fejlagtigt. Det er en egn med masser af smukke landskaber og succesfulde mennesker. Og det er frem for alt en egn med en masse muligheder for fremtiden, siger Claus Meyer i Aftenshowet.

- Der er sikkert også nogle, der er på røven i Helsinge og Frederikssund.

Varme barndomsminder

Når han vælger at investere i fodboldklubben Nykøbing FC, er det ikke fordi han har en stor viden om fodbold. Men sammen med andre investorer, der også stammer fra området, er der fundet fodboldkyndige kræfter til at stå i spidsen for den nye satsning.

For Claus Meyer er holdet en hjertesag.

- Det er en klub, jeg har fulgt, siden jeg var syv år gammel. Nogle af min barndoms varmeste og stærkeste minder er fra stadion, siger han til Aftenshowet.

Claus Meyer har været med til at starte en hel række virksomheder. Investeringen i klubben forventer han vil give afkast i løbet af nogle år, men det handler ikke kun om at tjene penge. Han er interesseret i at skabe glæde.

Masser af energi på Lolland-Falster

- Jeg ved noget om at se muligheder i det umulige. Jeg kan godt lide at gå ind og tænde et håb og et lys. Der ligger en masse energi på Lolland-Falster, der er bare behov for, at nogen går ind og peger på det og samler folk omkring en opgave.

For nogle år siden købte han også Sakskøbing Hotel. Og det er ikke tilfældigt, at han kigger sig om efter projekter på sin hjemstavn.

- Det er jo der, jeg kommer fra. Jeg tror på, at de bredeste skuldre må bære de største byrder, så jeg har en særlig forpligtelse til at gøre noget for min hjemegn, når andre taler om at folk er på røven i Nakskov, siger Claus Meyer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.