Claus Hjort: Smertelig tilbagegang, men...

De første exit polls på DR1 og TV2 lover tilbagegang til Venstre. Det giver Claus Hjort Frederiksen tømmermænd, men han går stadigvæk benhårdt efter magten.
Claus Hjort Frederiksen, der regnes for at være Venstres chefstrateg, har tømmermænd. De første exit polls lover nemlig markant færre mandater til Venstre sammenlignet med sidste folketingsvalg i 2011.
Claus Hjort Frederiksen, der regnes for at være Venstres chefstrateg, har tømmermænd. De første exit polls lover nemlig markant færre mandater til Venstre sammenlignet med sidste folketingsvalg i 2011. Foto: Bax Lindhardt/Arkiv/Scanpix

Han har forsvaret V-formand Lars Løkke Rasmussen igen og igen.

Først var der rejserne på 1. klasse og de dyre underbukser. Så var der smøgerne på ikke-ryger-hotelværelserne. Og så var der formandsopgøret, hvor daværende næstformand Kristian Jensen var tæt på at vælte statsministerkandidaten.

Tidligere minister og chefstrateg Claus Hjort Frederiksen (V) har kæmpet utrætteligt for sit parti, så det huer ham ikke, at partiet står til en tilbagegang i de første exit polls, efter at valgstederne lukkede klokken 20.00.

Ifølge TV2's exit poll går Venstre knap syv procent tilbage. Det svarer til en tilbagegang på 12 mandater. En vælgerlussing, der kan mærkes.

- Vi kan jo konstatere en stor tilbagegang. En smertelig tilbagegang. Nu er det vigtigste, at vi vinder den kamp, der handler om, hvem der bliver Danmarks næste statsminister, siger han til live-bloggen på Politiko.dk.

Claus Hjort Frederiksen erkender, at virakken omkring formanden har kostet på troværdigheds-kontoen.

- Vi har været igennem et turbulent år, og meget af det hænger naturligvis sammen med det, som vores formand har været ude for, uddyber han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.