Cirkuschef frifindes efter teltkollaps

Cirkuschef var tiltalt for at have udsat andres liv for fare efter teltkollaps. Retten frifinder ham.
Retten i Holbæk frifinder Jackie Berdino-Olsen, cirkuschef i Cirkus Arena, i en sag om et cirkustelt, der i sommeren 2013 kollapsede ned over 550 personer i forbindelse med en forestilling.Berdino var tiltalt for at have overtrådt straffelovens paragraf 252. Den handler blandt andet om at udsætte andres liv for fare på grund af grov skødesløshed og kan udløse fængselsstraf.Gennem hele sagens forløb har Jackie Berdino-Olsen nægtet sig skyldig. Ritzau. (Martin Lehmann/POLFOTO/Arkiv)
Retten i Holbæk frifinder Jackie Berdino-Olsen, cirkuschef i Cirkus Arena, i en sag om et cirkustelt, der i sommeren 2013 kollapsede ned over 550 personer i forbindelse med en forestilling.Berdino var tiltalt for at have overtrådt straffelovens paragraf 252. Den handler blandt andet om at udsætte andres liv for fare på grund af grov skødesløshed og kan udløse fængselsstraf.Gennem hele sagens forløb har Jackie Berdino-Olsen nægtet sig skyldig. Ritzau. (Martin Lehmann/POLFOTO/Arkiv) Foto: MARTIN LEHMANN/POLFOTO

Retten i Holbæk frifinder Jackie Berdino-Olsen, cirkuschef i Cirkus Arena, i en sag om et cirkustelt, der i sommeren 2013 kollapsede ned over 550 personer i forbindelse med en forestilling.

Berdino var tiltalt for at have overtrådt straffelovens paragraf 252. Den handler blandt andet om at udsætte andres liv for fare på grund af grov skødesløshed og kan udløse fængselsstraf.

Gennem hele sagens forløb har Jackie Berdino-Olsen nægtet sig skyldig.

Dommeren lægger vægt på, at det voldsomme blæsevejr, der hurtigt udviklede sig værre end ventet under hændelsen, kan have været en medvirkende faktor til, at teltet kollapsede.

Det var da også en tydeligt lettet cirkuschef, der modtog beskeden om frifindelsen. Venner og familie strømmede til Jackie Berdino-Olsen, der modtog dem med et stort smil og omfavnelser.

I forbindelse med ulykken frygtede politiet i første omgang for både dræbte og kvæstede personer, men alle i teltet fik reddet sig ud, og kun syv personer kom lettere til skade.

Da teltet begyndte at give sig under forestillingen, løb cirkuschefen selv ud for at forsøge at spænde en vigtig wire op. Men pludselig væltede det hele ud af hænderne på ham, har han tidligere forklaret i retten.

- Så blev der helt stille. Der var ikke nogen, der skreg eller gik i panik. Mine medarbejdere åbnede op, og folk kom stille og roligt ud, sagde Jackie Berdino-Olsen.

Teltet var lejet ud til en firmafest i energivirksomheden Seas NVE, hvor 550 gæster, fortrinsvis pensionister, spiste og overværede en cirkusforestilling.

De blev samlet i busser og kørt til et pårørendecenter, der blev hasteoprettet i en nærliggende fritidsklub.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.