Christopher Juul føler sig klar til Kiddesvej

Torsdagens etape slutter på toppen af den berygtede Kiddesvej, men Tinkoff-Saxos kaptajn er optimistisk.
Christopher Juul-Jensen er klar til at forcere stigningen på Kiddesvej.
Christopher Juul-Jensen er klar til at forcere stigningen på Kiddesvej. Foto: CLAUS BONNERUP/POLFOTO

Der venter rytterne en udmagrende afslutning op ad Kiddesvej i Vejle, når årets kongeetape i Post Danmark Rundt skal have fundet en vinder.

En stigning på hele 19 procent kan nemlig skille fårene fra bukkene, men Christopher Juul-Jensen, der er kaptajn hos Tinkoff-Saxo, ryster ikke i bukserne. Inden torsdagens etape er han nummer fem i klassementet, 15 sekunder efter Lars Boom fra Astana.

- Den ligger godt til mig. Jeg er fortrøstningsfuld, for jeg har været godt kørende, og jeg er omringet af kompetente og stærke holdkammerater, siger han inden etapens start i Vejle.

Selv om den 26-årige rytter, der fra næste sæson skal køre for Orica-Greenedge, er fortrøstningsfuld, så er han også realistisk. En sejr op ad Kiddesvej bliver det næppe til for kaptajnen.

- Jeg håber først og fremmest, at jeg kan holde mig til de øvrige konkurrenter i det samlede klassement, og så må vi gribe det an, når vi kommer så langt, siger Christopher Juul-Jensen.

Der bliver dog ikke noget med at skulle spare benene inden fredagens enkeltstart, selvom Christopher Juul-Jensen blev Danmarksmester i den disciplin tilbage i juni måned.

- Enkeltstarten er kort, og det er en flad og ikke særlig teknisk krævende enkeltstart. Så det bliver råstyrken, der skal bruges, selv om den ikke er længere end 14 kilometer. Derfor er det i dag, at slaget skal slås, siger kaptajnen.

Torsdagens etape har både start og mål i Vejle. Undervejs på den 185 kilometer lange rute skal rytterne forcere i alt 2000 højdemeter.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.