Christina og Jesper fra ’7-9-13’: Sådan har vi det i dag

Danskerne lærte Christina og Jesper at kende via DR's store dokumentarserie ’7-9-13’. Parret fået et barn - og dermed et helt nyt liv.
Christina og Jesper er vilde med deres nye rolle som forældre til lille Cornelius.
Christina og Jesper er vilde med deres nye rolle som forældre til lille Cornelius. Plus Pictures/DR

Da fire vidt forskellige familier sidste år tonede frem i DR1's 'hverdagskrønike' ”7-9-13”, gav de danskerne en unik chance for at få et indblik i ægteskabets udfordringer på tæt hånd. Serien følger nemlig fire par og deres ægteskab gennem en årrække.

Et af parrene var Christina og Jesper fra Holbæk, der også tonede frem i første afsnit af den nye sæson, som gik i luften for nyligt på DR1. De mødte hinanden på deres fælles arbejde, hvor Jesper var chef. For Christina var det meget vigtigt at få børn, hvorimod Jesper aldrig havde skænket det en tanke. Men kærlighed handler jo om kompromis, så hvad gør man så? Det fortæller parret nu om i et interview med FEMINA.

Jesper havde egentligt ikke troet, at han ville have børn. Men så mødte han Christina, og hun kunne ikke undvære. Jesper gik på kompromis, Christina blev gravid og nu er de blevet forældre til lille nye Cornelius.

Det er ikke mere end et par måneder siden, at Christina og Jesper blev forældre. Og Cornelius er et ønskebarn, ikke mindst for Christina, som efter at have mistet sin mor, fik endnu større behov for at udvide familien.

’Det er jo er en del af livet at få børn, så der kommer et tidspunkt, hvor man gerne vil have, der kommer en til, fordi man ønsker at give noget videre. Og efter jeg mistede min mor, kunne jeg mærke, at det var rigtigt vigtigt for mig at skabe min egen familie,’ siger hun.

Fire faktorer kan afgøre, om dit parforhold er langtidsholdbart. Se dem på femina.dk

Har ændret mening

Jesper har aldrig haft det samme behov for at få børn som Christina. Det har aldrig sagt ham det store, men han gik på kompromis og gav Christina det, hun ønskede sig allermest.

’Hvis det ikke var fordi, at det var det Christina ville, så var jeg nok gledet udenom det,’ siger han.

Men efter at Cornelius er kommet til verden, må Jesper se sig solgt til bleer og babymos.

’Jeg har ændret mening omkring det at få børn, det er svært ikke at gøre. Nu hvor Cornelius er kommet, er det jo fantastisk,’ slår han fast.

Christina synes også, Jesper har taget faderrollen til sig på flotteste vis.

’Når man ser sin mand med babyen, så bliver man jo helt nyforelsket. Det har været helt fantastisk. Det var også Jesper, der stod med Cornelius den første gang, fordi han blev taget med kejsersnit. Det var fedt at se, at Jesper bare trådte ind og var far,’ forklarer hun.

Har fået nyt job

Parret lægger i programmet ikke skjul på, at det har været en udfordring at blive gravid. Og seerne har fulgt med i, at Christina har fået fertilitetsbehandling og i spænding venter på, om graviditeten er en realitet.

Nu, hvor familien har fået et tredje medlem, er det svært at undgå, at hverdagen ændrer sig. Jesper har selv truffet den beslutning at få et nyt job, som er mere baby-venligt end diskoteksbranchen. Han har startet et tømrerfirma, og det tærer på kræfterne at skulle passe to nye projekter.

’Der er dage, hvor jeg har mere overskud, når jeg kommer hjem end andre, men jeg tror egentligt, at vi har fået et ret nemt barn, for han opfører sig rimeligt godt og han er ikke oppe hele natten,’ siger han.

"Det føltes så rigtigt at sige ja til Simon", fortalte Ibi Støving i et interview på femina.dk sidste år, inden hun giftede sig med Simon Makinok

Christina nyder at være på barsel, men indrømmer at det også kan være en mundfuld.

’Nogle gange kan jeg få helt dårlig samvittighed over at sige, det er hårdt, når man virkeligt har ønsket sig det barn, men det er jo super fantastisk og han er jo vildt skøn,’ siger den nybagte mor.

Gode til at huske hinanden

Når man går fra at være et par til også at være mor og far, er det helt naturligt at der i hverdagen opstår nye kompromiser, man skal forholde sig til. Det kan Christina og Jesper sagtens genkende. De fortæller, at Cornelius nu er omdrejningspunktet og ham, der har førsteprioritet, men de gør stadigt meget for at holde gnisten og kærligheden ved lige.

’Jeg synes, vi er gode til at huske at få kysset godnat og farvel om morgenen og få snakket. Jeg sender også billeder af Cornelius til Jesper i løbet af dagen, så han kan følge med. Selvfølgelig har man ikke de samme friheder, men man skal huske at give hinanden det kærlige klap bagi og få kigget hinanden i øjnene. Det synes jeg, vi er rigtigt gode til,’ forklarer Christina.

I det hele taget mener Jesper, at de har et solidt og problemfrit forhold.

’Jeg synes ikke, vi har haft nogle problemer, det kører bare derud af. Jeg synes, vi er gode til at tage os af hinanden,’ siger han.

Af redaktionen, FEMINA, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.